LANSIRANJE PRVOG SATELITA PLAĆENOG DOGECOINOM! Mask stoji iza svega, lansiranje predviđeno sledeće godine!
Satelit, Foto: Printscreen/Youtube

mesec

LANSIRANJE PRVOG SATELITA PLAĆENOG DOGECOINOM! Mask stoji iza svega, lansiranje predviđeno sledeće godine!

ledeće godine SpaceX će prema Mesecu lansiraće satelit Doge-1

Objavljeno:

Američka kompanija SpaceX lansiraće 2022. godine satelit u Mesečevu orbitu, koji je u celosti plaćen kriptovalutom Dogecoinom, objavio je na Twitteru šef kompanja Elon Mask.

"Sledeće godine SpaceX će prema Mesecu lansiraće satelit Doge-1, plaćen kriptovalutom Dogecoin", napisao je Mask.

Na web stranici kanadske kompanije Geometric Energy Corporation (GEC), koja je vlasnik satelita, napominje se da će on biti lansiran u prvom tromesečju 2022. pomoću rakete-nosača Falcon 9. Uz pomoć senzora i kamera prikupljaće će podatke o Mesecu. Kompanija će poslati satelit pomoću komercijalnog programa za lansiranje svemirskih letelica koji nudi SpaceX. Iznos posla nije objavljen.

"Upotreba Dogeciona u ugovoru ovakvih razmera, Geometric Energy Corporation i SpaceX učvrstili su Dogecoin kao valutu za lunarno svemirsko poslovanje", navodi se u saopštenju GEC-a.

"Ova će misija pokazati primenu kriptovaluta izvan Zemljine orbite i postaviti temelje za međuplanetarnu trgovinu", rekao je potpredsednik SpaceX-a za komercijalne operacije Tom Ochinero.

Mask je početkom aprila tvitovao da će SpaceX "poslati Dogecoin na Mesec", no nije objasnio na što je tačno mislio. Nakon njegove najave, vrednost kriptovalute porasla je za 30%. U nedelju, usred vesti o slanju satelita koji se plaća Dogecoinom, valuta je porasla na 0,58 dolara po jedinici, u odnosu na 0,50 dolara prethodne večeri.

Bonus video:

00:21

LANSIRAO AUTOMOBIL KAO DA JE RAKETA! Mrtav pijan seo za volan i napravio totalni džumbus! (VIDEO)

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.