PALA SMENA: Otkrio detalje razgovora sa MINISTROM, pa popio ŠUT KARTU!
Jan Hamaček, Foto: Printscreen Youtube

potvrdio

PALA SMENA: Otkrio detalje razgovora sa MINISTROM, pa popio ŠUT KARTU!

"Mogu da potvrdim da sam danas smenio Martina Netolickija iz Saveta za nadzor češke poštanske službe"

Objavljeno:

Potpredsednik češke vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček doneo je odluku o razrešenju guvernera regije Pardubice Martina Netolickija sa mesta u Nadzornom odboru češke poštanske službe, nakon što je on medijima izneo detalje razgovora koji su vodili.

"Mogu da potvrdim da sam danas smenio Martina Netolickija iz Saveta za nadzor češke poštanske službe", rekao je Hamaček, prenosi TAS S.

Hamaček je ovu odluku doneo nakon što je guverner Pardubice medijima potvrdio da mu je ministar izložio svoj plan da poseti Rusiju i donese veliki broj doza vakcine Sputnjik V, a prema Netolickom potpredsednik vlade mu je potvrdio da je već sve ispregovarao sa ruskom stranom.

U utorak je internet portal "ListaVesti" (SeznamZpravy) preneo da je Hamaček planirao da poseti Moskvu 19. aprila kako bi pregovarao o zataškavanju skandala u vezi sa eksplozijom 2014. godine u skladištu oružja u Vrbeticama u zamenu za pošiljku vakcina Sputnjik V, kao i o sporazumu sa Moskvom da se rusko-američki Samit održi u Pragu.

U sredu je zamenik premijera izjavio da namerava da tuži ovaj portal zbog klevete i da će zahtevati oko 400.000 evra zbog štete koja mu je naneta "potpuno lažnim vestima".

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.