MELINDA MOŽE GEJTSA DA ODERE ZA NEZAMISLIVU SUMU NOVCA: Ako se bude poštovao zakon Bil će obrati ZELEN BOSTAN
Bil i Melinda Gejts, Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

POLA POLA SA MILIJARDEROM

MELINDA MOŽE GEJTSA DA ODERE ZA NEZAMISLIVU SUMU NOVCA: Ako se bude poštovao zakon Bil će obrati ZELEN BOSTAN

Ispred nje bi bila samo Fransoaz Betankur Majers, vlasnica kozmetičke kompanije Loreal, čije nasleđeno bogatstvo sada vredi oko 83 milijarde dolara

Objavljeno:

Melinda Frenč Gejts (56), američka humanitarka i dojučerašnja supruga osnivača "Majkrosofta" Bila Gejtsa (65), mogla bi, posle razvoda, da postane druga najbogatija žena na svetu, sa bogatstvom procenjenim na 73 milijarde dolara.

Ispred nje bi bila samo Fransoaz Betankur Majers (67), vlasnica kozmetičke kompanije "Loreal", čije nasleđeno bogatstvo sada vredi oko 83 milijarde dolara.

U papirima za razvod koje je predala sudu okruga King u Sijetlu (država Vašington), Melinda je navela da je njen 27-godišnji brak sa multimilijarderom Bilom Gejtsom okončan i pozvala sud da podeli njihovo bogatstvo, koje je Blumbergov indeks milijardera procenio na 146 milijardi dolara. Kako Melinda i Bil pre venčanja 1994. nisu potpisali predbračni ugovor, prema zakonu države Vašington bivši supružnici dele imovinu pola-pola.

Gejts je trenutno rangiran kao četvrta najbogatija osoba na planeti, a možda bi i dalje bio najbogatiji da nije donirao 40 milijardi dolara Fondaciji "Bil i Melinda Gejts", koju je osnovala njegova supruga. Oboje su se obavezali da će polovinu bogatstva, nakon smrti, dati humanitarnim organizacijama. NJihova fondacija je vredna 50 milijardi dolara, a godišnje za javno zdravlje i razvoj daje oko pet milijardi. Gejtsovi su, takođe, najveći vlasnici poljoprivrednog zemljišta u SAD, da ne pominjemo niz fantastičnih kuća, flotu automobila, privatnih aviona i helikoptera, rukom ispisanu beležnicu Leonarda da Vinčija, vredne umetničke slike...

Pre nego što se odlučio na ženidbu, Bil je na tabli ispisao sve razloge za brak i protiv njega. Iako nije potpisao predbračni ugovor, Gejts je sa Melindom, pre venčanja na Havajima, imao bizarni dogovor. Naime, nakon svadbe, on je svake godine provodio produženi vikend u kući na plaži u Severnoj Karolini - sa starom devojkom, softverskim stručnjakom En Vinblad (70). O tome je 1997. govorio u intervjuu za časopis "Tajm". Štaviše, pre nego što će zaprositi Melindu, Bil je tražio od En odobrenje, a ona je podigla palac uvis, rekavši da bi mu "dobro odgovarala jer je imala intelektualnu izdržljivost".

- Kada sam razmišljao da se oženim Melindom, nazvao sam En i zatražio njeno odobrenje - rekao je Bil Gejts, koji je u vreme intervjua u svojoj kancelariji, među retkim privatnim slikama, i dalje držao fotografiju sa Vinbladovom sa putovanja u Nemačku, ali i svoju sa Melindom i gomilom prijatelja sa putovanja u Indoneziju 1995.

Bonus video:

04:22

OTIŠLI SMO DA ČESTITAMO PRAZNIK NAJHRABRIJIM LJUDIMA U SRBIJ

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.