BRITANCI IZLAZE NA IZBORE: Sutra je veliki dan za njih
Izbori, Foto: EPA/WILL OLIVER

IZBORI U ENGLESKOJ

BRITANCI IZLAZE NA IZBORE: Sutra je veliki dan za njih

Sutra će biti izabrano svih 129 poslanika škotskog parlamenta po mešovitom sistemu koji biračima omogućava da prvo glasaju za člana škotske oblasti ili izborne jedinice parlamenta i zatim da daju još jedan glas za političku stranku

Objavljeno:

Birači u Engleskoj, Škotskoj i Velsu izlaze sutra na birališta na kojima će Škotlanđani birati poslanike u parlamentu, građani Hartlpula jedno mesto u Vestminsteru, žitelji Londona svog gradonačelnika i 25 odbornika u londonskoj skupštini, stanovnici Velsa 60 članova velškog parlamenta, a Englezi više od 5.000 odbornika.

Sutra će biti izabrano svih 129 poslanika škotskog parlamenta po mešovitom sistemu koji biračima omogućava da prvo glasaju za člana škotske oblasti ili izborne jedinice parlamenta i zatim da daju još jedan glas za političku stranku, preneo je Rojters.

Birači u severnom gradu Hartlpulu će izabrati novog člana Vestminsterskog parlamenta pošto je poslanik Majk Hil podneo ostavku nakon što je optužen za seksualno uznemiravanje.

Žitelji Londona će glasati za gradonačelnika, a očekuje se da će ponovo biti izabran Sadik Kan.

Stanovnici Londona će birati i 25 članova londonske skupštine.

Biće održani i izbori za gradonačelnike u mnogim regionima.

Birači u Velsu će izabrati 60 članova velškog parlamenta prema mešovitom sistemu, jedan glasački listić za izbornu jedinicu i drugi za stranku u regionu.

Sutra će biti održani i lokalni izbori u Engleskoj, a birači će odlučivati o više od 5.000 mesta u 143 engleska saveta.

Bonus video:

04:22

OTIŠLI SMO DA ČESTITAMO PRAZNIK NAJHRABRIJIM LJUDIMA U SRBIJ

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.