GRADOVI SA NAJBRŽIM BRZINAMA 5G MREŽE: Na listi se nije našao nijedan AMERIČKI GRAD! (FOTO)
Foto: Profimedia

da li ste znali?

GRADOVI SA NAJBRŽIM BRZINAMA 5G MREŽE: Na listi se nije našao nijedan AMERIČKI GRAD! (FOTO)

Kanadska žarišna tačka zimskih sportova ima brzinu prenosa od 181 Mbps u proseku, što je svstava na deseto mesto u brzinskoj ligi

Objavljeno:

Kompanija za bežično mapiranje Opensignal objavila je sredinom aprila analizu stvarnih 5G merenja u svim frekvencijskim opsezima koja ističe brzine mreže u većim gradovima širom sveta. Južna Koreja ima najbrže brzine preuzimanja 5G mreže od bilo koje zemlje sa prosekom od 361 Mbps, slede Tajvan i Ujedinjeni Arapski Emirati sa 309.9 Mbps i 269 Mbps. Analiza je otkrila da je iskustvo 5G mreže u vodećim gradovima znatno bolje od nacionalnog proseka.

Jeonju, šesnaesti po veličini grad u Južnoj Koreji, ima najbrže 5G brzine od svih gradova širom sveta i njegovi stanovnici mogu da uživaju u blistavo brzoj prosečnoj brzini prenosa od čak 415.6 Mbps. To je 15 odsto brže od nacionalnog proseka u zemlji. Hsinču, Tajvanski grad može da se pohvali drugom najbržom 5G brzinom prenosa sa 360.1 Mbps, dok Rijad zaokružuje prva tri sa 317.3 Mbps.

Rijad je među jedina tri glavna grada koja su se našla na listi prvih deset, zajedno sa Dablinom i Tokijom. Međutim, nekoliko drugih gradova su globalni biznis centri, poput Dubaija, Ciriha i Barselone. Američki gradovi su upadljivi zbog njihovog odsustva među prvih 10, a Kalgari je jedini psisutni severnoamerički grad. Kanadska žarišna tačka zimskih sportova ima brzinu prenosa od 181 Mbps u proseku, što je svstava na deseto mesto u brzinskoj ligi.

Infographic: The Cities With The Fastest 5G Speeds | Statista You will find more infographics at Statista

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Statista.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.