STRAVIČAN ZLOČIN U BRAZILSKOM VRTIĆU: Tinejdžer MAČETOM ubio troje DECE i dvoje zaposlenih! (VIDEO)
Grad Saudades, Foto: Printscreen/Youtube

MASAKR!

STRAVIČAN ZLOČIN U BRAZILSKOM VRTIĆU: Tinejdžer MAČETOM ubio troje DECE i dvoje zaposlenih! (VIDEO)

Pet ljudi je ubijeno kada je 18-godišnji tinejdžer izvršio napad mačetom u jednom vrtiću na jugu Brazila

Objavljeno:

Policija je potvrdila da je ubijeno troje dece, svi mlađi od dve godine i dvoje odraslih koji su bili zaposleni u vrtiću. Napadač, čiji identitet nije naveden, pokušao je da izvrši samoubistvo i on je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Stravičan zločin se dogodio u gradu Saudades u državi Santa Klara, koji ima oko 9.000 stanovnika.

- U trenutku napada u vrtiću se nalazilo više desetina dece i zaposleni su morali da ih sakriju kako bi ih spasli. U napadu je povređeno još jedno dete, navela je policija, koja je u 10,35 sati primila poziv od komšija koje su prijavile da je muškarac naoružan mačetom ušao u vrtić i napao decu i zaposlene. - Prva žrtva napada bila je vaspitačica na ulazu u vrtić. Potom se napadač okomio na decu. Čula sam vrisku i pozive za pomoć. Izašla sam iz kancelarije i videla kolege koje zovu policiju, rekla je Aline Biazebeti, jedna od zaposlenih u vrtiću.

Brazilski dnenvik Globo prenosi da se u vrtiću nalaze samo deca stara do tri godine. U državi Santa Klara proglašena je trodnevna žalost. Ovo je prvi napad na vrtiće u Brazilu, ranije su na meti bile škole. U napadu iz 2011. 12 učenika je ubijeno, a 22 su ranjena kada je 23-godišnji bivši učenik škole upao i otvorio vatru u jednoj školi u Riju. U martu 2019. dvojica napadača su usmrtila pet učenika, direktora škole i jednog profesora u školi nedaleko od Sao Paula.

Bonus video:

02:05

Počela je Svetla nedelja

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.