ŽENA PRONAĐENA SAMA U ŠUMI NAKON ŠEST MESECI OD NESTANKA: Preživljavala na travi i mahovini!
Pronađena preko drona, Foto: Profimedia

SNALAŽLJIVOST

ŽENA PRONAĐENA SAMA U ŠUMI NAKON ŠEST MESECI OD NESTANKA: Preživljavala na travi i mahovini!

Ona je odvedena u obližnju bolnicu na procenu mentalnog zdravlja, ali su reklai da je moguće da ona izabere da se vrati u šumu

Objavljeno:

Žena koja je nestala skoro pre šest meseci je pronađena kako živi u šatoru u nacionalnoj šumi u državi Utah, hraneći se travom i mahovinom - nakon što se u blizini srušio dron koji je tragao za njom, saopštile su vlasti.

Ova 47-godišnjakinja, koja nije javno identifikovana, otkrivena je u nedelju u zabačenom kampu nacionalne šume Uinta-Vasač-Kače, navodi se u saopštenju šerifa okruga Utah.

"Ova žena... je izgubila značajnu količinu kilograma i bila je jako slaba, ali je očigledno bila i snalažljiva.", navodi se u izjavi.

Vlasti veruju da se žena dobrovoljno preselila u kanjon Dajmond Fork - i preživljavala od male količine hrane koju je ponela sa sobom, kao i od trave i mahovine. Takođe je imala i pristup vodi iz obližnje reke.

Šerifovo odeljenje je prvi put počelo da traga za ženom u novembru 2020. godine, nakon što su službenici američke Šumarske službe pronašli njen automobil napušten u kampu.

Detektivi su prikupili informacije "koje sugerišu da bi se ova žena mogla boritisa izazovima mentalnog zdravlja" rekli su iz odeljenja.

Zatim su se u nedelju, policajci vratili u područje Dajmond Fork kanjona sa dronom u pokušaju da otkriju da li je žena još uvek tu.

Tragajući za oborenim dronom, naišli su na šator koji je izgledao napušteno - sve dok se "patetni zatvarač nije otvorio i tamo je bila žena", rekli su iz odeljenja.

"Sada verujemo da je ona svesno odlučila da ostane na tom mestu tokom meseci od novembra 2020. godine".

Ona je odvedena u obližnju bolnicu na procenu mentalnog zdravlja, ali su reklai da je moguće da ona izabere da se vrati u šumu.

"Želimo da budemo jasni da, iako bi mnogi ljudi mogli da izaberu da ne žive u tim okolnostima i uslovima koje je ova žena uradila, ona nije uradila ništa protiv zakona".

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/nypost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.