STALJIN DOŠAO NA VLAST U INDIJI! Političar postao glavni ministar južne indijske države Tamil Nedu
Indijski političar Mutuvel Karunanidi Staljin, Foto: Profimedia

ZVUČNO IME

STALJIN DOŠAO NA VLAST U INDIJI! Političar postao glavni ministar južne indijske države Tamil Nedu

Staljinov prvi izazov biće pandemija korone koja kosi zemlju

Objavljeno:

Indijski političar nazvan po Josifu Staljinu postaće glavni ministar južne indijske države Tamil Nadu, što je uloga za koju se priprema od rođenja, nakon što je njegova stranka pobedila na lokalnim izborima.

Mutuvel Karunanidi Staljin (68) rođen je četiri dana posle smrti imenjaka 1953. godine i sin je bivšeg petostrukog glavnog ministra M, Karunanidija, izuzetno popularnog predsednika stranke Dravida Munetra Kazagam (DMK).

Na izborima održanim u nedelju DMK-ova Sekularna prograsivna alijansa, politička koalicija levičarskih stranaka, osvojila je više glasova od Ol Indija Ana Dravida Munetra Kazagam stranke, regionalnog člana vladajuće desničarske Nacionalne demokratske alijanse premijera Narendre Modija.

U emotivnom govoru posle pobede, Staljin je poručio: "cilj nam je bio da se DMK vrati na vlast dok je Kalaignar (njegov otac) bio živ. Ali, vreme nas je preteklo. Da bismo ispunili taj san, svi smo neumorno radili i ova pobeda je priznanje za taj naporni rad".

Staljin, koji je bio u senci svog oca sve do njegove smrti 2018. godine, kada je imao 94, počeo je političku karijeru kao 13-godišnjak, radeći kao organizator u DMK-u. Podmladak stranke formirao je 1980. i bio je sekretar stranke sve do 2017. godine Jedno vreme je bio i zamenik glavnog ministra države.

Pobeda, kojom DMK ponovo dolazi na vlast posle deset godina pauze, izvojevana je zahvaljujući kampanji fokusiranoj na jačanje lingvističkog indentiteta i autonomije države, i obećanjima ekonomskog razvoja i radnik mesta, prenosi RT.

Staljinov prvi izazov biće pandemija korone koja kosi zemlju.

Bonus video:

12:38

HEROJA SA KOŠARA IZBACUJU IZ STANA!?

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.