PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST U MEKSIKU: Država će kazniti odgovorne za KOLAPS NADVOŽNJAKA!
Sa mesta nesreće, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST U MEKSIKU: Država će kazniti odgovorne za KOLAPS NADVOŽNJAKA!

U nesreći koja se dogodila u utorak, povređeno je 79 osoba

Objavljeno:

U Meksiku je proglašena trodnevna žalost zbog pogibije 24 osobe kada se deo nadvožnjaka sa metroom srušio na saobraćajnicu.

U nesreći koja se dogodila u utorak, povređeno je 79 osoba, prenose agencije.

Meksičke vlasti obećale su potpunu istragu, jer se postavljaju pitanja o sigurnosti izgradnje.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da se "ništa neće skrivati", dok je gradonačelnik najavio da će u istragu biti uključena strana kompanija.

Meksiko
foto: Profimedia

Kazna za odgovorne

Meksiko će kazniti odgovorne za kolaps nadvožnjaka zbog kojeg su stradale najmanje 24 osobe, a povređeno je na desetine, kada se voz na najnovijoj liniji metroa u Meksiko Sitiju srušio na prometni put, saopštila je Vlada.

U pratnji zvaničnika uključenih u izgradnju i održavanje linije metroa na kojoj se srušio voz, predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u utorak da istragu treba obaviti brzo i da ništa ne treba skrivati od javnosti, prenosi Rojters.

- Ne postoji nekažnjivost ni za koga, rekao je na konferenciji za novinare.

Gradom su od početka veka upravljali bivši gradonačelnik Lopez Obrador i njegovi saveznici, navodi agencija.

Nesreća je pokrenula šira pitanja o bezbednosti na jednom od najprometnijih metro sistema na svetu, koji svakodnevno prevozi milione ljudi.

Vatrogasci koji su teškim lancima stabilizovali lokaciju izvukli su tela i preživele iz olupine. Povređeno je oko 79 ljudi, uključujući troje dece, saopštile su vlasti.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama zabeležen je trenutak kada se nadvožnjak iznenada srušio na reku automobila u blizini stanice Olivos na jugoistoku grada oko 22.30 po lokalnom vremenu u ponedeljak, stvarajući oblake prašine i varnica.

Do nesreće je došlo na liniji metroa broj 12, koja je izgrađena dok je sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.

"Ono što se dogodilo je stravična tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama", napisao je Ebrard na Tviteru.

On je istakao da uzroci nesreće moraju biti istraženi i utvrđena odgovornost, kao i da je na raspolaganju vlastima za svaku vrstu pomoći.

Bonus video:

04:22

OTIŠLI SMO DA ČESTITAMO PRAZNIK NAJHRABRIJIM LJUDIMA U SRBIJ

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.