BAJDEN DONEO VAŽNU ODLUKU: Povećao godišnju kvotu za izbeglice na 62.500!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

podignuto

BAJDEN DONEO VAŽNU ODLUKU: Povećao godišnju kvotu za izbeglice na 62.500!

Bajden je u današnjoj izjavi poručio da nova granica briše istorijski nizak broj

Objavljeno: 23:56h

Predsednik Amerike Džo Bajden je danas zvanično podigao ograničenje za ovogodišnji prijem izbeglica na 62.500, nedeljama nakon što se suočio sa kritikama zbog toga što kasni sa izmenom rekordno niske kvote od 15.000 koju je postavio bivši predsednik Donald Tramp.

Bajden je u današnjoj izjavi poručio da nova granica briše istorijski nizak broj koji je postavila prethodna administracija i dodao da Trampova odluka nije odražavala američke vrednosti kao nacije koja prima i podržava izbeglice, prenosi AP.

Bajden je rekao i da je tužna istina da SAD do kraja fiskalne godine u septembru neće dostići granicu od 62.500, s obzirom na pandemiju i ograničene mogućnosti preseljenja u zemlju, a njegova administracija ranije je saopštila da američki predsednik ostaje posvećen cilju, postavljanju ograničenja na 125.000 za fiskalnu 2022. godinu koja počinje u oktobru i da se radi na poboljšanju državnih sposobnosti za prijem izbeglica kako bi što više njih bilo prihvaćeno u skladu sa novim kvotama.

Ranija odluka Bajdena da privremeno i dalje zadrži istorijski najniži limit od 15.000 izbeglica iznenadila je mnoge u njegovom demokratskom taboru, a Agencije koje se bave problemom izbeglica u SAD pozdravile su današnju predsednikovu odluku nakon što su ga mesecima kritikovale zbog toga što je privremeno podržavao Trampovu kvotu.

Bonus video:

04:27

DECA ULICE DUBOKO UKORENJEN PROBLEM: Teško siromaštvo posledica sve više dece koja prosjače i rade na ulicama

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.