IZRAELSKA VLADA NAJAVILA: Biće sprovedena istraga o smrtonosnom stampedu!
Izrael, Foto: Printscreen

rešiće se

IZRAELSKA VLADA NAJAVILA: Biće sprovedena istraga o smrtonosnom stampedu!

Nameravam da otvorim specijalnu istragu

Objavljeno:

Izraelska vladina nadzorna agencija saopštila je danas da će pokrenuti istragu o smrtonosnom stampedu na verskom festivalu održanom tokom vikenda u kojem je nastradalo 45 ultraortodoksnih Jevreja.

"Ovo je događaj koji je mogao biti sprečen", rekao je državni kontrolor Matanijahu Englman na konferenciji za novinare u Jerusalimu, preneo je AP.

"Nameravam da otvorim specijalnu istragu koja će sagledati okolnosti koje su dovele do ove katastrofe", istakao je on.

U stampedu prilikom verskog obreda kojem je prisustvovalo, prema procenama lokalnih medija, oko 100.000 ljudi, nastradalo je 45 osoba, a povređeno oko 150.

Ovu nesreću je premijer Izraela Benjamin Netanjahu nazvao "velikom tragedijom".

Do nesreće je došlo kada su grupe ultraortodoksnih Jevreja u velikom broju prošle kroz grobnicu mudraca iz drugog veka, rabina Šimona bar Johaja, tokom komemoracije koja uključuje bdenje, mistične pesme i ples.

Očevici kažu da su se ljudi ugušili ili su bili izgaženi u tesnim prolazima kada su krenuli da izlaze, dok su padali jedni preko drugih i kotrljali se niz klizave stepenice.

Bonus video:

01:34

VLADIMIR RADOMIROVIĆ U USIJANJU DANA: Sudskog postupka za UBISTVO Ćuruvije ne bi bilo da nije političke volje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.