ISPRAVKA: Bajden nije bio jedini koji je nosio MASKU, odmah se oglasila Bela kuća! (VIDEO)
Dzozef Bajden, Foto: Printscreen Youtube

čudo od čoveka

ISPRAVKA: Bajden nije bio jedini koji je nosio MASKU, odmah se oglasila Bela kuća! (VIDEO)

Samit je održan prošlog četvrtka

Objavljeno: 11:32h

Džo Bajden je tokom onlajn samita o klimatskim promenama nosio masku kako bi "poslao poruku" svetu, rekla je glasnogovornica Bele kuće Jen Psaki.

Samit je održan prošlog četvrtka, a na snimku se vidi kako je Bajden jedan od retkih lidera na sastanku s maskom na licu. Kanadski premijer Džastin Trudo, kineski predsjednik Si Đinping, njemačka kancelarka Angela Merkel i drugi svjetski lideri koji su se vidjeli na snimci nisu imali maske. Psaki je na konferenciji za novinare branila taj potez.

Neki portali, uključujući i Espreso, preneli su ranije da je Bajden bio jedini svetski lider na ovom samitu koji je nosio masku.

Međutim, kako piše portal Raskrinkavanje.ba, maske su nosili i drugi svetski lideri/ke na samitu, uključujući Lee Hsien Loong, premijera Singapura; italijanski i japanski premijer Mario Draghi i Yoshihide Saga; predsednik Argentine Alberto Fernandez i premijer Butana Lotay Tshering.

"Bajden je nosio masku kako bi svetu poslao poruku da se drži mera predostrožnosti i da će nastaviti to činiti kao čelnik Sjedinjenih Američkih Država", kazala je Psaki, a prenosi RT.

Psaki je zatim navela i da je sa Bajdenom u prostoriji bilo još ljudi, pa je njegovo nošenje maske bilo sasvim opravdano.

Bonus video:

03:04

MOŽEMO DA OČEKUJEMO BAJDENA U BEOGRADU! Dačić predstavio najvažniji zadatak koji treba ostvariti (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.