ISKLJUČITE LI NAS IZ SVIFT-A, ZA NAFTU SPREMITE "KOFERE SA KEŠOM": Rusija odlučila žestoko da odgovori EU!
Moskva, Foto: Profimedia

jasno i glasno

ISKLJUČITE LI NAS IZ SVIFT-A, ZA NAFTU SPREMITE "KOFERE SA KEŠOM": Rusija odlučila žestoko da odgovori EU!

Evropski parlament je organ koji nikada ništa ne odlučuje

Objavljeno:

Antiruska rezolucija Evropskog parlamenta nema pravnu težinu, rekao je zamenik Međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov. Ako Rusiju isključe iz međunarodnog sistema za plaćanje SVIFT, EU će za naftu morati da „spremi kofere s kešom“, dodao je on.

„Evropski parlament je organ koji nikada ništa ne odlučuje, njegove preporuke, rezolucije nemaju pravnu težinu. EP se pretvorio u epicentar rusofobije“, rekao je Džabarov, koji je i general Federalne službe bezbednosti.

Evropski parlament je juče predstavio nacrt rezolucije u kojoj se, između ostalog, predlaže da se zaustavi izgradnja „Severnog toka 2“ i isključi Rusija iz platnog sistema SVIFT.

O nacrtu rezolucije će se glasati danas, ali šef evropske diplomatije Žozep Borelj već je poručio da Unija niti može da zaustavi realizaciju projekta gasovoda, niti da isključi Rusiju iz međunarodnog platnog sistema.

„Svift je međunarodna privatna organizacija i tu EU nema kompetencije… "Severni tok" je kontroverzna tema. Evropska komisija je već saopštila da taj projekat ne doprinosi diversifikaciji energetskih izvora EU. Međutim, to je odgovornost privatnih kompanija i EU nema instrumente da donosi odluke o sudbini ovog privatnog projekta“, rekao je juče evropski diplomata.

Bonus video:

01:10

DARKO OBRADOVIĆ: Ruska federacija vodi hibridni rat protiv BiH, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.