KOJE IME ĆE MEGAN I HARI DATI DETETU? Kladionice su rekle svoje!
Princ Hari i Megan Markl, Foto: EPA / KIM LUDBROOK

OTKRIVAMO

KOJE IME ĆE MEGAN I HARI DATI DETETU? Kladionice su rekle svoje!

Princ Hari i Megan Markl broje dane do rođenja svog drugog deteta.

Objavljeno:

Par je u februaru objavio da očekuju prinovu, a u martu su u eksplozivnom intervjuu Opri Vinfri – koja je nedavno rekla da je i sama “bila iznenađena” njihovom otvorenošću – otkrili da će dobiti devojčicu. Hari (36) i Megan (39) već imaju sina Arčija koji u maju puni dve godine.

Megan i Hari su se povukli sa zvaničnih kraljevskih dužnosti, što je svojevremeno izazvalo takav potres u Velikoj Britaniji da su “rane” još sveže, i otišli za Kaliforniju. Ostali su bez brojnih povlastica i titula, ali su ipak zadržali one vojvode i vojvotkinje od Saseksa, zahvaljući čemu bi njihova ćerkica mogla postati “lejdi”.

Ali veći problem od titule je trenutno smišljanje imena za prinovu.

"Imaju dobru ideju"

Mediji pišu da Hari i Megan, koja je pretrpela pobačaj prošlog jula, razmišljaju o imenima dok eksperti ukazuju da oni “verovatno imaju veoma dobru ideju” vezanu za to. Kraljevski stručnjak Kejti Nikol rekla je “Entertejnment vikliju” da bi se Dajana mogla naći na visokom mestu liste potencijalnih imena, kao znak odavanja poštovanja Harijevoj majci princezi Dajani, koja je tragično okončala život u saobraćajnoj nesreći u Parizu u avgustu 1997.

- Ono što znamo o ovom paru je da ulažu mnogo vremena i promišljanja oko imena. Sigurna sam da imaju veoma dobru ideju oko toga kako će nazvati svoju devojčicu. Mislim da mnogi ljudi očekuju da će Dajana biti jedno od njenih imena. Apsolutno mislim da će želeti da uključe Dajanu možda kao jedno od imena za devojčicu, možda ne kao prvo ime, ali sigurna sam da je visoko na listi za drugo, kršteno ime – istakla je Nikol, dodajući da je to prosto zato što bi to bio “divan način da Hari oda poštu svojoj majci”.

Podsećamo, Harijev brat princ Vilijam i njegova supruga Kejt dali su svojoj ćerci srednje ime Dajana. Njeno puno ime je Šarlot Elizabet Dajana, što ima svoje razloge u istoriji, ali i veze sa Kejtinom porodicom.

Nije isključeno, ali...

Nikol smatra da to što su Kejt i Vilijam iskoristili ime Dajana za svoju ćerku, ne isključuje opciju da će Hari i Megan uraditi isto.

- Mislim da je veoma verovatno da će ga izabrati za srednje ime – rekla je.

Uprkos spekulacijama, čak i opkladama korisnika na internetu – kladionice su bile veoma aktivne i sva tri puta kad se Kejt porađala – Megan i Hari još nisu doneli odluku o imenu svoje ćerke. Izvor je rekao “Ju-es vikliju” da oni žele da njeno ime “ima značenje”, ali da nisu još rešili koje će.

- Ima nekoliko glavnih potencijalnih imena koja se vrte, ali ništa konkretno – naveo je taj izvor.

Inače, favorit na kladionicama za Harijevu ćerkicu je ime Lili. Fanovi veruju, piše “Dejli mejl”, da bi par mogao da izabere to ime i tako oda poštovanje kraljici čiji je nadimak u mladosti bio Lilibet. Dajana je takođe favorit, a tu je i Grejs.

"Dajanino ime bi joj otežalo život"

Izvor “Pejdž siksa” smatra da je malo verovatno da će prvo ime Harijeve ćerke biti Dajana, jer je par “zabrinut da bi to moglo povećati interesovanje javnost za njihovo dete”.

- Malo je verovatno da će nazvati svoju ćerku Dajana. Njihova najveća briga je da bi se ona zbog toga mogla da se nađe na meti medija i značajno većeg interesa javnosti za detetov život. Šta god da neko misli, Hari i Megan vrednuju svoju privatnost i žele da zaštite svoju decu od pritiska medija koji su sami pretrpeli – istakao je neimenovani izvor.

Povrh toga, par navodno smatra da bi to ime “sve otežalo” njihovoj ćerci, od upisivanja u školu do putovanja, a oni žele da ona sama nađe svoj put u životu.

Ipak, moguće je da će Dajana biti njeno srednje ime, ukazuje “Kosmopoliten”. S obzirom da je Meganin termin u junu, nećemo dugo čekati da otkrijemo ime, a Express.co.uk piše da bi ona mogla poneti titulu “lejdi”.

Nedugo nakon Arčijevog rođenja 2019, Megan i Hari su potvrdili da on neće imati titulu princa. Oni su u intervjuu Opri izneli zabrinutost za Arčijevu bezbednost, jer bez titule on ne može da dobije obezbeđenje koje država plaća pripadnicima kraljevske porodice. Iako je Megan sumnjala da je to zbog Arčijeve “boje kože”, u pitanju je kraljevski protokol.

zvori sada kažu da će njena ćerka automatski postati lejdi, što je ista titula koju je imala Harijeva majka koja je pre udaje za princa Čarlsa bila poznata kao lejdi Dajana.

- Svaka ćerka bi automatski, kao ćerka vojvode, postala lejdi, njeno kršteno ime, potom Mauntbaten-Vindzor – kaže grbovnik reda Garter specijalizovan za titule i protokole Tomas Vudkok.

Ipak, ukazuje Express.co.uk, malo je verovatno da će ona biti lejdi kad Arči nije lord. Prema protokolu, Harijeva deca će postati princ i princeza kad njegov otac, princ Čarls, postane kralj.

Arči oduševljen

Kakvo god ime i titulu da ponese ćerka Harija i Megan, mali Arči je već oduševljen što će dobiti sestru. “Observer” piše da je Arči veoma uzbuđen zbog nove uloge u porodici – one starijeg brata. Izvor “Ju-es viklija” je rekao da je Arči svestan da će dobiti sestru i veoma uzbuđen zbog toga, ali da su njegovi roditelji “malo zabrinuti što će sada imati dvoje dece” umesto jednog. Izvor je dodao da se oni trude da pripreme Arčija na dolazak bebe što je više moguće i da “pokušavaju da mu pruže svu potrebnu pažnju”.

Hari je u međuvremenu bio u Velikoj Britaniji na sahrani svog dede, princa Filipa, ali se nakon devet dana već vratio svojoj trudnoj supruzi, ne sačekavši ni rođendan kraljice Elizabete II. Mediji pišu da on “titra” oko Megan, da joj kuva i obavlja kućne poslove.

Ali, Hari bi početkom jula trebao da se vrati u rodnu zemlju kako bi zajedno sa Vilijamom prvog dana u mesecu otkrio novu statuu svoje majke u vrtovima palate Kensigton. Dok Express.co.uk navodi da je Meganin termin “početkom juna” što se vremenski nezgodno poklapa sa planiranim Harijevim putom, magazin "Helo" spekuliše da bi vojvotkinja mogla da se porodi na rođendan princeze Dajane - 1. jula. Megan je objavila trudnoću na Dan zaljubljenih, 14. februara, a smatralo se da je tada bila trudna više od tri meseca, što bi njen termin mogao da pomeri na sredinu juna ili čak početak jula, objašnjava list.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.