NEMA STAJANJA: London naručio još 60 miliona doza vakcine Fajzer-Biontek
Fajzer Biontek, Foto: Profimedia

STIŽE JOŠ VAKCINA

NEMA STAJANJA: London naručio još 60 miliona doza vakcine Fajzer-Biontek

Suočena sa rizikom novih mutacija virusa vlada radi već godinu dana na planu revakcinacije, da bi obezbedila stanovništvo

Objavljeno:

Britanska vlada objavila je danas da je naručila još 60 miliona doza antikovid vakcine Fajzer-Biontek za planirani program revakcinacije najosetljivijih osoba naredne jeseni.

"Vakcina nam pomaže da vratimo slobodu i treba da štitimo taj napredak", rekao je ministar zdravlja Met Hankok na konferenciji za novinare u Londonu.

Suočena sa rizikom novih mutacija virusa vlada radi već godinu dana na planu revakcinacije, da bi obezbedila stanovništvo, rekao je Hankok.

Tih 60 miliona naručenih doza Fajzer-Biontek vakcine, uz 40 miliona već kupljenih doza vakcine tih proizvodjača "biće upotrebljeno zajedno sa drugim vakcinama u okviru programa revakcinacije da bi mogli da zaštitimo napredak koji smo svi ostvarili", rekao je ministar.

Očekuje se da će najosetljivijim grupama stanovništva biti ponudjena još jedna doza vakcine pre zime, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Britanija sprovodi masovnu vakcinaciju od početka decembra, i za sada koristi vakcine Astrazeneka, Fajzer-Biontek i Moderna. Prema danas objavljenim zvaničnim podacima, gotovo 34 miliona gradjana primilo je prvu dozu, a četrvtina odrasle populacije, odnosno 13,5 miliona ljudi i drugu dozu vakcine.

Program revakcinacije će se primenjivati da se "zaštite najosetljiviji pre zime" i da se garantuje ljudima da imaju najbolju moguću zaštitu od kovida-19, navela je u saopštenju vlada.

Bonus video:

(Espreso/Beta - AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.