RUSIJA: Saopštenje brazilskog regulatora o VAKCINI Sputnjik V nema nikakve veze sa STVARNOŠĆU!
Vakcina, Foto: Profimedia

PROTOKOL KONTROLE KVALITETA

RUSIJA: Saopštenje brazilskog regulatora o VAKCINI Sputnjik V nema nikakve veze sa STVARNOŠĆU!

Ranije je Nacionalna zdravstvena agencija Brazila Anvisa odbila zahtev regionalnih vlada za uvoz vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) dok se ne dobiju „informacije koje nedostaju“

Objavljeno:

Saopštenje brazilskog regulatora o ruskoj vakcini protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) nema nikakve veze sa stvarnošću, rekao je zamenik direktora za istraživanja centra „Gamaleja“ Denis Logunov.

On je podsetio da se u Rusiji vrši serijska kontrola proizvoda centra „Gamaleja“ i drugih proizvodnih pogona. Kako kaže, nijedna od kontrola nema podatke o tome da vakcina sadrži replikativno-kompetentni adenovirus, ali brazilski regulator nije tražio objedinjene protokole kontrole kvaliteta.

„Dakle, uopšte nije bilo govora o konkretnom leku, o konkretnom sadržaju replikativno-kompetentnih čestica u leku. Izuzetno je važno obratiti pažnju na to i saopštiti da izjava, koju sam ja bar video u štampi, nema nikakve veze sa stvarnošću“, izjavio je Logunov.

Ruski fond za direktne investicije iznenađen je odlukom brazilskog regulatora „Anvisa“ o uvozu „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), saopštio je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

Prema njegovim rečima, ruska vakcina je dokazala svoju efikasnost, i sa tim su saglasni regulatori mnogih zemalja.

„Mnogi komentari 'Anvise' su laž, to protivreči dokumentima koji su im dostavljeni, za nas je to čudno“, rekao je Dmitrijev.

Takođe je istakao da su Brazilu pruženi svi neophodni dokumenti koji su poslati i drugim regulatorima.

Ranije je Nacionalna zdravstvena agencija Brazila Anvisa odbila zahtev regionalnih vlada za uvoz vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) dok se ne dobiju „informacije koje nedostaju“. Regulator je takođe saopštio da je na ruskoj teritoriji inspekcijskom timu uskraćen pristup objektima Centra „Gamaleja“.

Direktor Naučno-istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Ministarstva zdravlja Rusije Aleksandar Gincburg izjavio je da brazilski regulator za sanitarni nadzor nije tražio da poseti laboratorije Centra i da se nikom ne odbija pristup.

Bonus video:

00:56

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDSR VUČIĆ NA TORLAKU: Uručio 10.000 AstraZeneka vakcina za Republiku Srpsku (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.