RUDI ĐULIJANI NA UDARU FBI: Upali mu u stan, obrao je zelen bostan ako se DOKAŽE DA JE KRIV
Đulijani, Foto: AP

PRETRES

RUDI ĐULIJANI NA UDARU FBI: Upali mu u stan, obrao je zelen bostan ako se DOKAŽE DA JE KRIV

Đulijani, koji je bio lični advokat bivšeg predsednika Donalda Trampa, bio je u fokusu istrage koja se odnosi na njegove aktivnosti u Ukrajini. Đulijani nije optužen i negirao je navode

Objavljeno:

Federalni agenti izvršili su danas pretres stana nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija na Menhetnu, na osnovu naloga u okviru proširene istrage saveznih tužilaca koja je trajala mesecima, javljaju američki mediji.

Đulijani, koji je bio lični advokat bivšeg predsednika Donalda Trampa, bio je u fokusu istrage koja se odnosi na njegove aktivnosti u Ukrajini. Đulijani nije optužen i negirao je navode.

Portparol američkog tužilaštva na Menhetnu odbio je da komentariše navode Njujork tajmsa o pretresu. List navodi da su Đulijaniju iz stana oduzeti elektronske uređaji.

CNN je ranije izvestio da su istražitelji krajem prošle godine pokrenuli proceduru za traženje naloga za pregled Đulijanijevih kominukacija, ali su naišli na otpor zvaničnika Ministarstva pravde u Vašingtonu zbog slabosti priloženih dokaza, naveli su upućeni u istragu.

Bonus video:

(Espreso/The New York Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.