PAKT MIRA: Saopštena jedna od tema sastanka PUTINA i BAJDENA!
Dzozef Bajden i Vladimir Putin, Foto: Printscreen/youtube

POTENCIJALNI SAMIT

PAKT MIRA: Saopštena jedna od tema sastanka PUTINA i BAJDENA!

Putin i Bajden su sredinom meseca održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika

Objavljeno:

Saradnja u sajber prostoru će biti jedna od tema potencijalnog samita predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, izjavio je direktor departmana za informacionu bezbednost Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Krutskih.

Diplomata je podsetio da je još 2020. godine Rusija predložila SAD da uspostave dijalog u sajber sferi, uključujući i oko mera poverenja, i iskoristiti linije direktnog dijaloga za uzajamno informisanje o incidentima i, što je glavno, za njihovo sprečavanje.

„To je pakt mira. Mi smo to ponudili, ne samo SAD, već i drugim državama. Tada Amerikanci nisu reagovali na to, jer su bili pozabavljeni unutrašnjom borbom. Međutim, mogu apsolutno sa sigurnošću pretpostaviti da će tema informacione bezbednosti biti među temama samita Rusije i SAD na najvišem nivou“, naglasio je Krutskih.

Podsetimo, Putin i Bajden su sredinom meseca održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

Bonus video:

02:02

ISTORIČAR ADAMOVIĆ: Treba strepiti posle promene u Beloj kući, vraćaju se omražene ličnosti iz 90-ih (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.