Žena protiv džihadista: Ubija ih i kasapi, a njihove glave... (FOTO) (VIDEO)
Foto: Facebook/Wahida Mohamed

OSVETA NEMA KRAJA

Žena protiv džihadista: Ubija ih i kasapi, a njihove glave... (FOTO) (VIDEO)

Ona vodi 70-ak muškaraca oko Al-Shirqat-a, grada koji je 80 kilometara južno od Mosula u Iraku. Ona i njeni ljudi, deo su “plemenske policije”, pa su nedavno pomogli vladinim snagama da izbace ISIS iz tog grada
Objavljeno: 18:02h

Sve što radi dokumentovano je na njenom Fejsbuku.

- Borila sam se protiv njih, odrubljivala im glave, kuvala njihove glave i spaljivala njihova tela - priča i to sve govori s neizmernim ponosom, dodajući da je sve to dokumentovano i može se pogledati na njenoj Fejsbuk stranici.

foto: Facebook/Wahida Mohamed

CNN-ovi novinari pregledali su njen zatvoreni profil i među brojnim fotografijama s bivšim muževima, ratnicima i generalima, pronašli su fotografiju nje u crnoj odori kako u rukama drži odsečenu glavu.

Na drugoj fotografiji dve glave su u loncu, a na trećoj ona stoji među spaljenim leševima. Kako CNN ističe nemoguće je proveriti jesu li fotografije autentične ili obrađene u Fotošopu, ali poenta fotografija je vrlo jasna.

Ona sebe opisuje kao domaćicu. Demantovala je medijske napise da je bila frizerka, iako je među fotografijama na njenom Fejsbuk profilu i jedna na kojoj je ona u frizerskom salonu. Ima dve kćeri u od 20 i 22 godine.

foto: Facebook/Wahida Mohamed

- One su istrenirane za borbu - kaže, dodajući da su one u ovom trenutku posvećene vaspitanju svoje dece.Kako piše CNN-ov novinar, nakon što je završio razgovor, Vahida Muhamed zajedno sa svojim borcima ukrcala se na kamione, a jedan od njih u rukama je držao ručnu bombu rekavši novinaru da je ona namenjena za Daeš, što je pogrdan naziv za ISIS, a drugi je CNN-ovom novinaru Benu Vedemanu pokazao ogromnu mačetu pokazujući da će ona završiti ispod vrata nekog od ISIS-ovih boraca.

(Espreso.co.rs / CNN)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.