RUSIJA PRONAŠLA JAKOG SAVEZNIKA! STVARAJU ZAJEDNIČKI PVO SISTEM: Sergej Šojgu o novom sporazumu
Vojska, Foto: Nebojša Mandić

dogovor je pao

RUSIJA PRONAŠLA JAKOG SAVEZNIKA! STVARAJU ZAJEDNIČKI PVO SISTEM: Sergej Šojgu o novom sporazumu

Glavni zadatak ovog sistema je da obezbedi zaštitu granica zemalja ZND u vazdušnom prostoru, zajedničku kontrolu poretka njegove upotrebe i uzajamno obaveštavanje o vazdušno-kosmičkoj situaciji

Objavljeno:

Rusija i Tadžikistan stvaraju zajednički sistem za protivvazdušnu odbranu (PVO) – planirano je da sporazum na tu temu bude potpisan u utorak, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- U cilju povećanja pouzdanosti zaštite državne granice u vazdušnom prostoru, pripremili smo nacrt sporazuma o stvaranju Zajedničkog regionalnog sistema PVO Ruske Federacije i Republike Tadžikistan. Predlažem da se na kraju sastanka ovaj sporazum potpiše - rekao je Šojgu na početku sastanka sa kolegom Šeralijem Mirzom u Dušanbeu.

Zajednički sistem PVO Zajednice Nezavisnih Država (ZND) stvoren je pre više od 26 godina, 10. februara 1995. godine, uz učešće 10 zemalja zajednice. Danas u sistemu učestvuje sedam država – Rusija, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan i Uzbekistan.

Glavni zadatak ovog sistema je da obezbedi zaštitu granica zemalja ZND u vazdušnom prostoru, zajedničku kontrolu poretka njegove upotrebe i uzajamno obaveštavanje o vazdušno-kosmičkoj situaciji.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.