RUSIJA NAJAVILA POMORSKA OGRANIČENJA U CRNOM MORU: Koja područja su u pitanju?Kakva je reakcija Nemačke na tu VEST?
Crno more, Foto: Printscreen/youtube

rusi ograničili

RUSIJA NAJAVILA POMORSKA OGRANIČENJA U CRNOM MORU: Koja područja su u pitanju?Kakva je reakcija Nemačke na tu VEST?

Prema izveštajima ruskih medija, ograničenja se odnose na područje duž krimske obale između Sevastopolja i Gurzufa, područje u blizini poluostrva Kerč i područje u blizini zapadnog rta Krima

Objavljeno:

Najava Rusije da će zatvoriti tri područja Crnog mora za strane ratne brodove na nekoliko meseci, naišla je danas na kritiku i osudu od strane Nemačke.

Ograničenja su stupila na snagu u subotu uveče i ostaće na snazi do 31. oktobra, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na Ministarstvo odbrane u Moskvi, preneo je AP.

- Ograničenja takozvanog mirnog prolaska kroz obalske vode u tako dugom vremenskom periodu su bez presedana i problematična sa stanovišta međunarodnog prava- rekao je portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Kristofer Burger.

- Što se tiče međunarodnih voda i obalskih voda ilegalno anektiranog Krima, smatramo da je ovo kršenje međunarodnog prava- rekao je Burger novinarima u Berlinu.

Prema izveštajima ruskih medija, ograničenja se odnose na područje duž krimske obale između Sevastopolja i Gurzufa, područje u blizini poluostrva Kerč i područje u blizini zapadnog rta Krima.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.