RUSIJA UZVRATILA UDARAC KIJEVU: Moskva proterala ukrajinskog diplomatu!
Moskva, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

PERSONA NON GRATA

RUSIJA UZVRATILA UDARAC KIJEVU: Moskva proterala ukrajinskog diplomatu!

Ministarstvo inostranih spolova Rusije je saopštilo da će Moskva preduzeti dodatne mere, ako Kijev nastavi neprijateljske akcije protiv ruskih diplomata

Objavljeno:

Službenik ambasade Ukrajine u Rusiji proglašen je personom non grata kao odgovor na proterivanje ruskog diplomate iz Kijeva.

Ukrajinski diplomata će morati na napusti Rusiju do 1. maja.

Ministarstvo inostranih spolova Rusije je saopštilo da će Moskva preduzeti dodatne mere, ako Kijev nastavi neprijateljske akcije protiv ruskih diplomata.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova sugerisalo je ambasadi Ukrajine da konzul, koji je priveden u Sankt Peterburgu jer je primao poverljive podatke od ruskog državljanina, napusti Rusiju u roku od 72 sata počev od 19. aprila.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je ranije privela ukrajinskog konzula u Sankt Peterburgu Aleksandra Sosonjuka dok je primao poverljive podatke od ruskog državljanina. Ističe se da je aktivnost Sosonjuka „neprijateljska prema Rusiji i nespojiva sa statusom diplomatskog službenika“.

Nakon toga se oglasio Kijev koji je saopštio da zbog ovog incidenta jedan ruski viši diplomata mora da napusti Ukrajinu u naredna 72 sata.

Bonus video:

29:42

USIJANJE DANA - 05.01.2021. OGNJEN PRIBIĆEVIĆ: Da li je politika četiri stuba srpske diplomatije još moguća?

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.