MARIJA ZAHAROVA ZAGRMELA: Ambasador Rumunije dobro upoznat sa procedurom odgovora na NEPRIJATELJSKE KORAKE!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

sve oni znaju

MARIJA ZAHAROVA ZAGRMELA: Ambasador Rumunije dobro upoznat sa procedurom odgovora na NEPRIJATELJSKE KORAKE!

MIP Rumunije je naveo da su postupci Grišajeva „u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“

Objavljeno:

Ambasador Rumunije u Moskvi Kristijan Istrate dobro je upoznat sa procedurom odgovora na neprijateljske korake prema Rusiji, izjavila je potparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je na taj način prokomentarisala odluku Ministarstva inostranih poslova Rumunije da proglasi pomoćnika vojnog atašea ambasade Rusije u Bukureštu Alekseja Grišajeva za personu non grata.

MIP Rumunije je naveo da su postupci Grišajeva „u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“.

Odnosi Rusije i Zapada nastavljaju da se pogoršavaju. Poslednjih nedelja Sjedinjene Američke Države, Bugarska, Ukrajina, Češka, Slovačka, Poljska, Litvanija, Letonija i Estonija objavile su o proterivanju ruskih diplomata iz različitih razloga. Najozbiljnija diplomatska kriza primećuje se u odnosima Moskve i Praga. Rusija reaguje na sve ove mere recipročno.

Bonus video:

01:10

DARKO OBRADOVIĆ: Ruska federacija vodi hibridni rat protiv BiH, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.