JUŽNA AFRIKA NASTAVLJA SA KORIŠĆENJM VAKCINE DŽONSON I DŽONSON: Dve nedelje nakon obustave zbog rizika!
Vakcina, Foto: Profimedia

nastavlja se

JUŽNA AFRIKA NASTAVLJA SA KORIŠĆENJM VAKCINE DŽONSON I DŽONSON: Dve nedelje nakon obustave zbog rizika!

U Južnoj Africi je do sada registrovano više od 1,5 miliona zaraženih i više od 54.000 umrlih

Objavljeno:

Južna Afrika će u sredu nastaviti da koristi vakcine protiv korona virusa Džonson i Džonson nakon dve nedelje obustave zbog rizika od nastanka krvnih ugrušaka, najavio je ministar zdravlja Zveli Mhize.

Nakon pozitivnog mišljenja Južnoafričke agencije za lekove (Sahpra) prošle nedelje, vlada Južne Afrike nastavlja prvu fazu vakcinacije u cilju zaštite 1,2 miliona negovatelja.

"Utvrđeno je da postoji šansa da jedan od milion razvije krvne ugruške nakon vakcinacije", naveo je ministar i dodao da su "regulatorni organi širom sveta preporučili dalju upotrebu ove vakcine zbog veoma male verovatnoće" od tromboze.

Vlada je nabavila dovoljno doza vakcina Džonson i Džonson i Fajzer za vakcinaciju "najmanje 45 miliona ljudi koji žive u Južnoj Africi", potvrdio je ministar, ne navodeći rok ali je do sada pominjan mart 2022. godine.

"Počeci su bili teški za našu zemlju po pitanju vakcinacije, ali uprkos svim izazovima sa kojima smo se suočili, imamo pozitivne izglede, kako za oporavak javnog zdravlja, tako i za ekonomiju uopšte", dodao je ministar.

U Južnoj Africi je do sada registrovano više od 1,5 miliona zaraženih i više od 54.000 umrlih.

Bonus video:

01:21

Dr Ivana Petrović Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje: Važno za sve - vakcina štiti od steriliteta (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.