OD PAKLA DO NORMALNOG ŽIVOTA: Bili su najveće žarište korone u Evropi, sad se otvaraju!
Italija, Foto: Profimedia

polako popuštaju mere

OD PAKLA DO NORMALNOG ŽIVOTA: Bili su najveće žarište korone u Evropi, sad se otvaraju!

U Italiji danas stupa na snagu postepeno otvaranje ekonomije, što znači da će barovi, restorani, bioskopi i koncertne sale delimično biti otvoreni širom zemlje

Objavljeno:

Posle višemesečnih ograničenja uvedenih s ciljem „hvatanja u koštac“ s drugim i trećim talasom koronavirusa, Italija se nada da će najnovije ublažavanje mera označiti početak jednog „normalnog“ leta.

Tri četvrtine italijanskih regiona od danas će ući u nisku rizičnu „žutu“ kategoriju, a barovima i restoranima biće dozvoljeno da ponovo pružaju svoje usluge na otvorenom, kao i uveče, iako policijski čas od 22 sata ostaje na snazi.

Brojni Italijani su, međutim, tokom jučerašnjeg dana, dakle dan pre nego što su restrikcije popustile, „preplavili“ ulice, trgove i parkove gradova od Rima do Torina, od Milana do Napulja.

Prepoznajući rizike, italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je policiji da se pobrine da se sprovede socijalno distanciranje i nošenje maski, kako ne bi došlo do novog skoka zaražavanja.

Međuregionalna putovanja od danas će biti dozvoljena, prvi put od jeseni, a broj ljudi koji mogu istovremeno da posete prijatelje i porodicu udvostručiće se sa dva na četiri.

Četiri južna regiona, Bazilikata, Kalabrija, Apulija i Sicilija, zajedno s majušnom Aostom na severu i dalje su pod jačim ograničenjima.

AP, međutim, piše da dozvola za ručavanje na otvorenom u Italiji možda dolazi prekasno za vlasnike italijanskih restorana, čiji je opstanak ugrožen zbog više od godinu dana kontinuiranih zatvaranja.

Italija ima posle Velike Britanije drugu najveću stopu smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom u Evropi, sa preko 119.000 potvrđenih smrtnih slucajeva.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.