MISTERIOZNO: Sirijska vojska pod paljbom, a ne napadaju je NI ID NI AL KAIDA!
Napad, Foto: EPA / OMAR ALHAYALI

NAPADI NA VOJSKU

MISTERIOZNO: Sirijska vojska pod paljbom, a ne napadaju je NI ID NI AL KAIDA!

U drugom napadu su neidentifikovani naoružani napadači gađali dvojicu oficira iz obaveštajne uprave sirijskog vazduhoplovstva zapadno od grada Dael u severnoj Dari

Objavljeno:

Četvorica sirijskih vojnika i obaveštajnih oficira ubijena su i ranjena u dva nova odvojena napada u južnoj provinciji Dara.

U prvom napadu, neidentifikovani naoružani napadači otvorili su vatru na dvojicu vojnika Četvrte divizije SAA dok su prolazili putem između gradova Tel Šihab i Muzajrib u zapadnoj Dari. Jedan od vojnika je poginuo, dok je drugi ranjen. Obe žrtve su poreklom iz Dare.

U drugom napadu su neidentifikovani naoružani napadači gađali dvojicu oficira iz obaveštajne uprave sirijskog vazduhoplovstva zapadno od grada Dael u severnoj Dari. Ubijen je jedan od dvojice oficira, poručnik Mustafa Abul Hakim iz Homsa. Drugi policajac je zadobio povrede.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napade. Takve napade obično izvode radikalni militanti ili ćelije ISIS-a, za koje se zna da su aktivni u severnoj i zapadnoj Dari.

Napadi na članove vladine službe, pa čak i na bivše pobunjenike u Dari povećali su se ovog meseca. Ni civili nisu pošteđeni. Naoružani napadači su u Tel Šihabu ubili Ahmada Hasiša, bivšeg spasioca.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.