BEZ OBZIRA ŠTO JE PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Vašington ponovo šalje zahtev u vezi Navaljnog
Aleksej Navaljni, Foto: EPA-EFE/YEVGENY FELDMAN

ne odustaju

BEZ OBZIRA ŠTO JE PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Vašington ponovo šalje zahtev u vezi Navaljnog

Duboko smo zabrinuti zbog njegovog zdravlja

Objavljeno:

Sjedinjene Države su upoznate s tim da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prekinuo štrajk glađu ali i dalje pozivaju na njegovo oslobađanje, saopštila je predstavnica Stejt derpartmenta za medije Džalina Porter.

- Duboko smo zabrinuti zbog njegovog zdravlja i bezbednosti i nastavljamo da tražimo da bude oslobođen bezuslovno - rekla je portparolka.

Ruski bloger i opozicionar, koji služi zatvorsku kaznu u Vladimirskoj oblasti, objavio je ranije danas da prekida štrajk glađu.

- Ne povlačim zahtev da mi omoguće posetu neophodnog lekara – gubim osećaj u delovima ruku i nogu, i želim da znam šta je to i kako da se leči, ali uzimajući u obzir napredak i sve okolnosti prekidam štrajk glađu. Po pravilu, to će isto potrajati 24 dana i kažu da je čak teže - navodi se na nalogu Navaljnog na Instagramu.

Navaljni, koji služi kaznu u zatvoru u Vladimirskoj oblasti, objavio je štrajk glađu 31. marta sa zahtevom „da se ispoštuje zakon i da se omogući poseta izabranog lekara“. Kako je naveo, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

Iz Kremlja su poručili da druge države ne treba da interesuje zdravstveno stanje zatvorenika na teritoriji Rusije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je zahteve zapadnih zemalja da se lekarima omogući pristup Navaljnom, pozivajući ih da se pozabave takvim pitanjima na svojoj teritoriji i kao primer navela osnivača „Vikiliksa“ DŽulijana Asanža kome je neophodna hitna medicinska pomoć.

Bonus video:

10:00

ZGRADA NARODNOG MUZEJA U PODRUMU KRIJE JEZIVU TAJNU: Zbog JEDNOG razloga i danas UTERUJE STRAH u kosti (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.