PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA NE PRESTAJE: Troje njih mora da napusti JOŠ JEDNU EVROPSKU ZEMLJU
Eduard Heger, Foto: PrintscreenYoutube

moraju da odu

PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA NE PRESTAJE: Troje njih mora da napusti JOŠ JEDNU EVROPSKU ZEMLJU

U skladu sa trenutnom geopolitičkom situacijom, kao i dešavanjima u Češkoj, troje radnika ruske ambasade u Bratislavi mora da napusti teritoriju Slovačke

Objavljeno:

Troje radnika Ambasade Rusije u Slovačkoj mora u toku sedam dana da napusti Slovačku, saopštio je premijer te zemlje Eduard Heger, prenosi Sputnik.

- U skladu sa trenutnom geopolitičkom situacijom, kao i dešavanjima u Češkoj, troje radnika ruske ambasade u Bratislavi mora da napusti teritoriju Slovačke u narednih sedam dana - kazao je Heger novinarima.

Ranije danas, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će brzo odgovoriti na najnoviji potez Češke u vezi smanjenja ruskih diplomata u ambasadi u Pragu.

- U ovom trenutku, Prag je na putu ka uništenju odnosa - navela je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, dodajući da će uslediti brzi odgovor, preneo je Rojters.

Češka Republika naložila je ranije danas Rusiji da značajno smanji broj svojih diplomata u ruskoj ambasadi u Pragu kako bi ga prilagodila broju članova osoblja u češkoj ambasadi u Moskvi. Šef češke diplomatije Jakub Kulhanek novinarima je rekao da će Rusija imati rok do kraja maja da ispuni ovaj zahtev.

Podsećanja radi, Sjedinjene Američke Države, Češka i Poljska su u poslednjih nekoliko dana proterale ruske diplomate.

Kremlj je ubrzo zatim odgovorio recipročnim merama prema ovim državama.

Uskoro opširnije...

Bonus video:

01:31

BIVŠI DIPLOMATA ZA KURIR TELEVIZIJU: Bajden iza sebe ima ceo establišment i američke medije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.