RUSIJA ZAPOČELA VELIKE VOJNE VEŽBE NA KRIMU: Više od 10.000 vojnika pod LIČNIM NADZOROM SERGEJA ŠOJGUA! (VIDEO)
Sergej Šojgu, Foto: Printscreen/Twitter

VOJNE VEŽBE

RUSIJA ZAPOČELA VELIKE VOJNE VEŽBE NA KRIMU: Više od 10.000 vojnika pod LIČNIM NADZOROM SERGEJA ŠOJGUA! (VIDEO)

Zvanični Kremlj je saopštio danas da je predsednik Vladimir Putin upoznat sa pozivom ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se sastanu i razgovaraju o krizi

Objavljeno:

Rusija je danas započela velike vojne vežbe na Krimu pod ličnim nadzorom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Šojgu nadletao helikopterom područje na kojem su razmeštene trupe i vojna oprema, i da je proverio spremnost pomorskih i kopnenih snaga.

U vojnim vežbama će učestvovati više od 10.000 vojnika i više od 40 ratnih brodova, prenela je ruska novinska agencija Interfaks.

"Tokom aktivne faze trupe vežbaju slanje i odbijanje raketa i vazdušne udare, primenom dronova i krstarećih raketa, a takođe se bore protiv ovog oružja sa bojnog polja i koristeći brodske PVO kapacitete", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zvanični Kremlj je saopštio danas da je predsednik Vladimir Putin upoznat sa pozivom ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se sastanu i razgovaraju o krizi.

"Ako predsednik smatra da je potrebno, odgovoriće sam. Sada o tome nemam šta da kažem", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.