ZAHAROVA OŠTRO PREMA VAŠINGTONU: Rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup Stejt departmenta CINIČAN
Marija Zaharova, Foto: Printskrin

jasna kao i uvek

ZAHAROVA OŠTRO PREMA VAŠINGTONU: Rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup Stejt departmenta CINIČAN

Ona je ocenila da su američke optužžbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružžanja neosnovane

Objavljeno:

Vašington se namerno ne oglašava povodom planova o razmeštanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izveštaja Stejt departmenta naslovljenog sa: "Pridržžavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružžanja i sporazumom o razoružžanju u 2021. godini".

"U izveštaju se ne pominju 'tektonske promene' na polju evropske bezbednosti nastale kao posledica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružžanja", ukazala je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je ocenila da su američke optužžbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružžanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup Stejt departmenta - ciničan.

"Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamenjena je neprikladnim pokušajima da se optužžuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje nestrateško nuklearno naoružžanje na svojoj teritoriji", predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.