FRANCUSKA UVODI NOVE MERE ZA PUTNIKE IZ INDIJE: Zbog zaraznijeg soja korona virusa!
Putnici, Foto: EPA/Fernando Villar

paze se

FRANCUSKA UVODI NOVE MERE ZA PUTNIKE IZ INDIJE: Zbog zaraznijeg soja korona virusa!

Ove restrikcije se dodaju na prethodno uvedene mere

Objavljeno:

Francuska uvodi nove restrikcije ulaska za putnike iz Indije u okviru borbe protiv novog zaraznijeg soja korona virusa koji se širiu toj zemlji.

Ove restrikcije se dodaju na prethodno uvedene mere za putnike iz četiri zemlje, Brazila, Argentine, Čilea i Južne Afrike koje će se primenjivati od subote.

Restrikcije uključuju obavezan 10-odnevni karantin za putnike iz tih zemalja sa policijskim proverama. Takodje će biti pojačano testiranje za ljude koji dolaze iz tih zemalja, sa obaveznim antigenim testom po dolasku pored PCR testa pre ulaska u avion.

Portparol vlade Gabriel Atal potvrdio je da će Francuska ukinuti zabranu unutrašnjih putovanja kao što je planirano 3. maja. Medjutim zadržaće noćni policijski čas koji je sada na snazi od 19 časova do 6.00 ujutro.

On je rekao da prodavnice koje nisu neophodne, zatvorene od delimičnog lokdauna u zemlji početkom aprila, neće biti ponovo otvorene pre sredine maja.

Portparol je rekao da dnevni broj novoinficiranih počinje da pada ali da se i dalje beleži više od 30.000 novozaraženih dnevno u proseku. On je rekao da je Francuska blizu vrhunca talasa, da ima ohrabrujućih znakova ali da je to još nedovoljno.

"Epidemija se smanjuje dvostruko sporije nego u novembru, posebno zbog engleskog soja virusa. Pritisak na bolnice je izuzetno veliki", rekao je on. ; Škole i obdaništa će se ponovo otvoriti 26. aprila posle tronedeljnog zatvaranja, a srednje škole 3. maja.

Bonus video:

02:03

Dr Kon o merama koje su na snazi od ponedeljka

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.