ZELENSKI IZNEO JASAN STAV: Ukrajina ne želi RAT ali je spremna za njega!
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, Foto: Printscreen

TENZIJE

ZELENSKI IZNEO JASAN STAV: Ukrajina ne želi RAT ali je spremna za njega!

Zelenski je naveo da se na nedavnim sastancima savetnika "Normandijske četvorke" i podgupe za pitanja bezbednosti, razgovaralo o nastavku režima potpunog prekida vatre, ali da je Rusija odbila da podrži zajedničku izjavu

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je veliki broj ruske vojske koncentrisan u blizini granica Ukrajine, zbog čega ta zemlja zajedno sa međunarodnim partnerima zahteva njeno povlačenje.

U saopštenju koje je Vlada Ukrajine dostavila medijima u Beogradu, navodi se da je Zelenski rekao da Ukrajina ne želi rat, ali da je spremna za njega.

- Da li će Ukrajina prestati da se bori za mir diplomatskim putem? Nikad. Da li će se Ukrajina u svakom slučaju braniti? Uvek. Mi smo nacija koja stvara, a ne nacija koja razara. Mi ne uništavamo druge zemlje i narode. Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da nas unište. I svi smo spremni... da zaštitimo našu zemlju. Jer drugu nemamo, rekao je ukrajinski predsednik.

Zelenski je naveo da se na nedavnim sastancima savetnika "Normandijske četvorke" i podgupe za pitanja bezbednosti, razgovaralo o nastavku režima potpunog prekida vatre, ali da je Rusija odbila da podrži zajedničku izjavu.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.