DA LI TO PRISTALICE NAVALJNOG SPREMAJU REVOLUCIJU U RUSIJI? Moskva zna ko se krije iza svega, čeka se na odgovor!
Aleksej Navaljni, Foto: Print Screen Youtube

šta li će biti?

DA LI TO PRISTALICE NAVALJNOG SPREMAJU REVOLUCIJU U RUSIJI? Moskva zna ko se krije iza svega, čeka se na odgovor!

Prema navodima Tužilaštva, ovi i drugi argumenti sadržani su u zahtevu za proglašenje "Fonda za borbu protiv korupcije"

Objavljeno:

Strukture ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog spremaju obojenu revoluciju po nalogu stranih centara angažovanih u destruktivnim aktivnostima protiv Rusije, saopštilo je moskovsko Tužilaštvo.

Prema navodima Tužilaštva, ovi i drugi argumenti sadržani su u zahtevu za proglašenje "Fonda za borbu protiv korupcije", čiji je osnivač Navaljni, peterburškog "Fonda za zaštitu ljudskih prava" i "Štabova Navaljnog" za ekstremističke organizacije i za zabranu njihovog rada u Rusiji. Zahtev je stigao u u Moskovski gradski sud.

- U materijalima predstavljenim sudu nalaze se iscrpni dokazi da navedene strukture sprovode ekstremističku delatnost, destabilizuju socijalno-političku situaciju u zemlji. To čine apelima na nasilne akcije, esktremističke aktivnosti, masovne nerede, kao i pokušajima uvlačenja maloletnika u nezakonite akcije - navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo ocenjuje da te organizacije "deluju uz aktivnu koordinaciju i na zahtev različitih stranih cenatra koji sprovode destruktivne akcije u pogledu Rusije".

Stvarni ciljevi tih organizacija su "stvaranje uslova za promenu temelja ustavnog poretka, smena vlasti i realizacija scenarija obojene revolucije", zaključuje Tužilaštvo.

Bonus video:

02:27

Dejan Miletić: Povačenje sa vlasti Mila znači ili odlazak u zatvor ili beg iz Crne Gore

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.