U VAZDUŠNOM NAPADU NA SIRIJU POGINULO OKO 200 POBUNJENIKA: Saopšteno iz ruske vojske!
Raketa, Foto: Printscreen/Youtube/Sputnik

strašno

U VAZDUŠNOM NAPADU NA SIRIJU POGINULO OKO 200 POBUNJENIKA: Saopšteno iz ruske vojske!

Šef ruskog vojnog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji Aleksandar Karpov rekao je da su ruski ratni avioni pogodili dva skrovišta

Objavljeno:

Ruska vojska saopštila je danas da je u vazdušnom napadu njenih snaga poginulo oko 200 pobunjenika u istočnoj Siriji.

Šef ruskog vojnog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji Aleksandar Karpov rekao je da su ruski ratni avioni pogodili dva skrovišta pobunjenika severoistočno od Palmire.

On je u izjavi za ruske agencije naveo da je u vazdušnom napadu ubijeno oko 200 pobunjenika, uništeno 24 vozila i oko 500 kilograma municije i eksploziva. Rekao je da je baza militanata poslužila kao poprište za terorističke napade širom Sirije.

Moskva se uključila u rat u Siriji 2015. godine, kako bi pomogla sirijskom predsedniku Bašaru Asadu da zadrži vlast i povrati kontrolu nad većim delom zemlje.

Sirijska opservatorija za ljudska prava izvestila je o vazdušnim napadima, rekavši da su prethodili akciji ruskih trupa i Sirijskog petog korpusa u potrazi za teroristima Islamske države (ID) u pustinji Homs. Opservatorija je saopštila da je ubijeno 26 pripadnika ID.

Opservatorija je navela da je napad mogući odgovor na tvrdnje grupe Islamska država da je u pustinji ubila dva ruska vojnika.

Bonus video:

01:19

VOJSKA SPREMNA ZA VEŽBU! Sadejstvo 2020 na Pešteru (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.