KREMLJ: Zdravstveno stanje zatvorenika na teritoriji Rusije NE SME biti tema interesovanja ZAPADNIH ZEMALJA!
Portparol Kremlj Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen

neprihvatljivo

KREMLJ: Zdravstveno stanje zatvorenika na teritoriji Rusije NE SME biti tema interesovanja ZAPADNIH ZEMALJA!

Prema rečima Peskova, Putin se ne bavi monitoringom zdravstvenog stanja i poštovanjem prava Navaljnog

Objavljeno:

Kremlj „ni na koji način ne prihvata“ pretnje američkih zvaničnika da bi Rusija mogla da se suoči sa posledicama u slučaju smrti Alekseja Navaljnog, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

- Ni na koji način ne prihvatamo takve izjave predstavnika drugih država. Zdravstveno stanje osuđenih i zatvorenika na teritoriji Rusije ne može i ne sme biti tema interesovanja zapadnih zemalja, naglasio je portparol Kremlja.

Odgovarajući na pitanje o zabrinutosti zbog Navaljnog od strane predstavnika drugih država, Peskov je naglasio da „to nije ta vrsta zabrinutosti koju uzimamo u obzir“.

O zdravlju Navaljnog

Prema rečima Peskova, Putin se ne bavi monitoringom zdravstvenog stanja i poštovanjem prava Navaljnog.

- Nije mi poznato da bi predsednik nešto proveravao na tu temu. Predsednik se priprema za Federalnu skupštinu, to je izuzetno važan događaj za sve nas i za celu našu zemlju, naveo je Peskov.

Portparol Kremlja je saopštio da i on ne raspolaže informacijama o zdravstvenom stanju Navaljnog.

- U skladu sa tim, ne mogu tek tako prihvatiti saopštenje o nekom kritičnom stanju. Ne pratimo zdravstveno stanje ruskih zatvorenika, to apsolutno nije naša funkcija, nastavio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje o obraćanju stranih ličnosti iz različitih sfera u vezi sa zdravstvenim stanjem Navaljnog, on je rekao: Da budem iskren, ne mislim da većina potpisnika pisma, ako ne i svi, uopšte imaju pojma šta i o kome govore.

Ranije je Navaljni objavio štrajk glađu sa zahtevom „da se ispoštuje zakon i da se omogući poseta izabranog lekara“. Kako je saopštio, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Bonus video:

00:56

NJEGA JE JUČE MANIJAK POKUŠAO DA POJEDE! Pas je sada u SIGURNIM RUKAMA, čeka USVOJITELJA

(Espreso/Sputniknews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.