HOROR! SLONOVI IZGAZILI MUŠKARCA NA SMRT: Poginuo dok je bežao od čuvara divljih životinja
Nacionalni park Kruger, Foto: Profimedia

LOVOKRADICA

HOROR! SLONOVI IZGAZILI MUŠKARCA NA SMRT: Poginuo dok je bežao od čuvara divljih životinja

Muškarci su pobegli, ali je jedan od njih zarobljen nakon što su rendžeri doveli helikoptere i pseće jedinice da pomognu u lovu

Objavljeno:

Osumnjičeni lovokradica je izgažen na smrt od strane slonova u Južnoj Africi dok je bežao od čuvara divljih životinja.

Muškarac, koji nije identifikovan, ubijen je u subotu u južnom delu Nacionalnog parka Kruger, gde se pretpostavlja da je lovio nosoroge.

Rendžeri su rekli da su otkrili ukupno tri osumnjičena lovokradica nakon što su pokupili njihove tragove u regionu Phabeni u parku, i počeli da ih gone.

Muškarci su pobegli, ali je jedan od njih zarobljen nakon što su rendžeri doveli helikoptere i pseće jedinice da pomognu u lovu.

Zarobljeni muškarac je tada rekao čuvarima da su on i njegovi saučesnici tokom bekstva naleteli na stado slonova i na njihove ženke, i da sumnja da je jedan od članova grupe ubijen.

Kada su rendžeri ponovo pronašli trag lovokradljivca, pronašlu su teško izgaženo telo jednom muškarca koji je bio mrtav pre njihovog dolaska.

Smatra se da je treći muškarac sa povredama oka uspeo da pobegne, a policija traga za njim.

Rendžersi su rekli da je muškarac tokom potere ostavio torbu u kojoj se nalazila sekira i namirnice. Pronađena je i puška.

Izvršni direktor Nacionalnog parka Kruger, Garet Kolman, rekao je naknadno: "Ponosni smo na timski radi i posvećenost naših rendžera, naših avijatičara i naše K9 jedinice".

"Žalosno je što je život nepotrebno izgubljen. Samo kroz disciplinu, timski rad, i upornošću ćemo moći da zaustavimo plimu lovokradica nosoroga u KNP."

Takođe je pozvao one koji žive u blizini parka da pomognu policiji u identifikovanju i hapšenju trećeg osumnjičenog.

"Kampanja protiv lovokradica je odgovornost svih nas; ugrožava mnoge egzistencije, uništava porodice i uzima preko potrebne resurse za borbu protiv kriminala koji bi se mogao iskoristiti za stvaranje radnih mesta i razvoj", dodao je on.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.