PUTIN I BAJDEN RAZGOVARALI O LUKAŠENKU: Otkriveno koga beloruski predsednik KRIVI ZA ATENTAT! (VIDEO)
Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

telefonski razgovor

PUTIN I BAJDEN RAZGOVARALI O LUKAŠENKU: Otkriveno koga beloruski predsednik KRIVI ZA ATENTAT! (VIDEO)

Beloruski Komitet za državnu bezbednost (KGB) osujetio je pokušaj državnog udara i atentat na predsednika i njegovu porodicu

Objavljeno: 14:07h

Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovarali su telefonom o pokušaju atentata na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Da, jesu, odgovorio je kratko Peskov novinarima.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je Bajdenova administracija na neki način umešana u organizaciju atentata, ali je kazao da su specijalne službe "objavile sve informacije koje mogu da budu objavljene".

Podsetimo, beloruski predsednik direktno je optužio Sjedinjene Američke Države za pokušaj državnog udara i otmice njegovog deteta. Beloruski Komitet za državnu bezbednost (KGB) osujetio je pokušaj državnog udara i atentat na predsednika i njegovu porodicu, naveo je Lukašenko na beloruskoj televiziji, a za organizaciju te akcije optužio je američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA) i Federalni istražni biro (FBI).

"Priveli smo grupu, pokazali su nam kako su sve planirali... Zanemeo sam na to. Zatim smo otkrili rad obaveštajnih službi, za koje je jasno da su bile strane, vrlo verovatno CIA i FBI. Plan je bio da otmu jedno dete, srednje, i da ga smeste u podrum u regionu Gomel. Zaustavili smo ih", rekao je Lukašenko.

Beloruska bezbednosna služba (KGB) objavila je da je u „specijalnoj operaciji“ rasturila „organizovanu grupu terorističkog usmerenja koja je planirala fizičku eliminaciju predsednika i njegove porodice“ i „organizovanje oružane pobune da bi se preuzela vlast nasilnim putem“.

Bonus video:

15:08

BRZE VESTI 19.04.2021. 11:55

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.