STAVIČNO UPOZORENJE LEKARA: Ukoliku mu se ne pruži odgovarajuća nega, NAVALJNI bi mogao da UMRE!
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

doktori upozoravaju

STAVIČNO UPOZORENJE LEKARA: Ukoliku mu se ne pruži odgovarajuća nega, NAVALJNI bi mogao da UMRE!

Navaljni štrajkuje glađu već 19 dana kako bi dobio odgovarajuće lekove za akutnu bol u leđima i utrnulost nogu

Objavljeno:

Lekari koji su zaduženi za zdravlje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog kažu da bi "on mogao da umre za nekoliko dana" ako mu se ne pruži odgovarajuća nega.

Doktori tvrde, piše BBC, da njegovi poslednji nalazi krvi ukazuju da bi svakog trenutka mogao da premine od srčanog udara ili otkazivanje bubrega.

Navaljni štrajkuje glađu već 19 dana kako bi dobio odgovarajuće lekove za akutnu bol u leđima i utrnulost nogu.

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji, Andrej Kelin, kaže da "neće dopustiti da Navaljni umre u zatvoru, ali da se ponaša kao huligan". Prominentni Putinov kritičar završio je u zatvoru u februaru.

Četvoro lekara, uključujući i njegovu ličnu lekarku, Anastasiju Vasiljevu, pisalo je zatvorskoj upravi. Traže dopuštenje da hitno posete Navaljnog, a u pismu navode da su nivoi kalijuma u krvi postali kritični.

- To znači oslabljenu bubrežnu funkciju i da se ozbiljni problemi sa srcem mogu dogoditi u bilo kojem trenutku, naveli su.

Kako se navodi, nivo kalijuma u krvi viši od 6.0 mmol po litri obično zahteva hitan tretman. Navodno, Navaljnijeve vrednosti iznose oko 7.1, prema podacima koje su lekarima dostavili njegovi advokati.

Kelin je optužio opozicionara da "želi da privuče pažnju" žaleći se "jedan dan da ga boli leva ruka, a drugi leva noga".

- Kada bi se ponašao normalno, imao bi izgleda da bude pušten ranije, rekao je.

Vašington je u nedelju upozorio da će biti posledica za Rusiju ako Navaljni umre, a o tom slučaju razgovaraće i ministri spoljnih poslova EU na sastanku u ponedeljak.

Navaljni je osuđen na dve i po godine zatvora u starom slučaju vezanom za prevaru koji odbacuje kao politički motivisan.

Bonus video:

01:16

Neverovatna igra medveda na planini Jadovnik

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.