SAGA SE NASTAVLJA: Bliska saradnica Navaljnog mogla bi da bude osuđena
Aleksej Navaljni, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

NVALJNI

SAGA SE NASTAVLJA: Bliska saradnica Navaljnog mogla bi da bude osuđena

Ruski državni tužioci zatražili su danas od suda da osude Ljubov Sobol, blisku saveznicu zatvorenog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, na godinu dana društveno-korisnog rada

Objavljeno:

Ona se sumnjiči da je primenjivala nasilje prilikom neovlašćenog pristupa privatnom posedu

Ruski državni tužioci zatražili su danas od suda da osude Ljubov Sobol, blisku saveznicu zatvorenog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, na godinu dana društveno-korisnog rada, zbog upotrebe nasilja prilikom neovlašćenog pristupa privatnom posedu.

U svom izveštaju, Istražni komitet je naveo da su Sobolova i još njih nekoliko pokušali u decembru da uđu u stan u Moskvi kod starije ženske osobe, u uniformama koje koriste državni čuvari zdravlja potrošača, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Njene pristalice su navele da je ona pozvonila na vrata stana u vlasništvu porodice čoveka za koga je Navaljni rekao da je bio službenik Federalne službe bezbednosti (FSB) umešan u njegovo trovanje nervnim agensom.

Tužilac je danas zatražio od suda da pristane da odbije Sobolevoj 20 odsto od plate i dodeli je državi, a da nju osudi na društveno-korisni rad.

Bonus video:

07:16

SMRDI, ALI BAR NEMA DIMA: Posetili smo porodicu u Kovinu koja živi pored deponije, MESEC DANA NAKON POŽARA!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.