MALA KJARA JE PRONAĐENA NAKON DUGE POTRAGE! Prebačena je u bolnicu kako bi se obavili potrebni pregledi
Nestala devojčica, Foto: Printscreen Facebook

pažnja

MALA KJARA JE PRONAĐENA NAKON DUGE POTRAGE! Prebačena je u bolnicu kako bi se obavili potrebni pregledi

Prvo su pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je djevojčica pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

Objavljeno:

Osmogodišnja devojčica za kojom se od sinoć tragalo na području Kavča pronađena je, potvrdio je predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

"Vijestima" je rečeno da je devojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na lekarski pregled. Devojčica je nađena u šumarku između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora.

Prvo su pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je djevojčica pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

U potragu za devojčicom, na poziv Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Kotor odazvao se veliki broj građana.

U akciji potrage i spašavanja učestvovali su vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta. U akciji učestvuju pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom. U potragu se danas poslepodne uključilo i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom. "Ogroman broj građana je dalo nemerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo", saopštili su iz operativnog štaba.

Pretraživao se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u tom delu Tivta i Kotora jutros su dijeljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju devojčice.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko telo.

Mandić je ranije kazao da je pomoć u potrazi ponuđena i iz Hrvatske.

Devojčica je nestala u ponedjeljak predveče i posljednji put je viđena kod prostorija MZ Kavač.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena sinoć oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežavala jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Ipak tokom cijele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

Devojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna deca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

Pripadnici Službe zaštite Tivta poziv su dobili oko 20 časova od kada su se pridružili kolegama iz Kotora u akciji pretrage terena u Kavču.

(Espreso/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.