POLICAJAC PUCAO I UBIO TINEJDŽERA (16): Mladić imao PIŠTOLJ i NOŽ, ponašao se sumnjivo! (VIDEO)
Država Meriland, Foto: Printscreen/Youtube

jezivo!

POLICAJAC PUCAO I UBIO TINEJDŽERA (16): Mladić imao PIŠTOLJ i NOŽ, ponašao se sumnjivo! (VIDEO)

Leonardtaun je udaljen oko 95 kilometara jugoistočni od Vašingtona

Objavljeno: 13:04h

Policajac države Meriland, reagujući na par poziva 911, pucao je i ubio tinejdžera koji je uperio u njega, kako su istražitelji utvrdili, airsoft pištolj, saopštile su vlasti u utorak.

Pucnjava se dogodila nakon što je državna policija primila dva 911 poziva da se neko ponaša sumnjivo, rekao je nadzornik Vudrov Džones II na konferenciji za novinare. Prvi sagovornik rekao je da misli da je osoba imala pištolj, ostavio je broj telefona ali ne i adresu pre nego što se spustio slušalicu, Džones je rekao.

Drugi pozivalac je dao uličnu adredu sumnjive osobe koja se nalazila na maloj udaljenosti od kasarne Leonardtaun, ali je pozivalac takođe spustio slušalicu pre nego što se identifikovao, rekao je Džones.

Džones je rekao da je policajac, koji je odgovorio sam, naišao na Pejton Hama (16), za kojeg je rekao da ima pištolj i nož. Prema rečima pretpostavljenog, svedok je rekao da su Hamu videli na prilaznom putu kuće "u stavu za pucanje", i kako je oružje usmerio na policajca.

"Policajac je pucao na mladiča, ranivši ga", rekao je Džones. Prema rečima drugog svedoka, Ham je tada izvukao nož i pokušao da ustane.

"Policajac mu je naredio da baci nož pre nego što je ponovo pucao", rekao je Džones, dodajući da je vojnik prijavio pucnjavu i pozvao hitno osobolje dok su drugi policajci pružali pomoć. Ham je prebačen u obližnju bolnicu, gde je proglašen mrtvim, rekao je Džones.

Istraga je otkrila da je oružje koje je Ham koristio bio airsoft pištolj, koji se obično koristi za pucanje BB-a i koji je Džones nazvao "bliskom reprezentacijom stvarnog pištolja".

Tinejdžer je bio belac, kao i policajac koji ga je upucao, izjavio je portparol državne policije Merilenda, Greg Šipli.

Vojni policajac, koji je u državnoj policiji dve godine i sedam meseci, postavljen je na administrativno odsustvo dok se ne sprovede istraga, rekao je Džones. On nije povređen, dodao je.

Policajaci države Meriland ne nose telesne kamere, a Džones je rekao da će istražitelji tražiti video snimke iz okoline.

Leonardtaun je udaljen oko 95 kilometara jugoistočni od Vašingtona.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.