ZAKOPANO BLAGO! KOPALI TEMELJ ZA ZGRADU PA PRONAŠLI ĆUP PUN ZLATA: Vlasnik ne može da se raduje iz JEDNOG RAZLOGA!
Posuda sa dragocenostima, Foto: Profimedia

krije se svašta

ZAKOPANO BLAGO! KOPALI TEMELJ ZA ZGRADU PA PRONAŠLI ĆUP PUN ZLATA: Vlasnik ne može da se raduje iz JEDNOG RAZLOGA!

Parcela, koju je građevinsko preduzeće prekopavalo uoči izgradnje u selu na jugu Indije, skrivala je posudu sa dragocenostima

Objavljeno:

Nove nekretnine u konstantno rastućim gradovima u Indiji imaju ogromnu vrednost, ali nikada toliko veliku kao kada izgradnja dovede do otkrića zakopanog blaga. Ipak, vlasnik zemljišta na kojem je nedavno otkopan ćup sa zlatnim predmetima ne može da se raduje jer sve pripada državi.

Parcela, koju je građevinsko preduzeće prekopavalo uoči izgradnje u selu na jugu Indije, skrivala je posudu sa dragocenostima među kojima se nalaze zlatni i srebrni ukrasi i drugi predmeti, prenosi portal RTS.

Blago je otkriveno u četvrtak, u selu Pembarti u indijskoj državi Telangani, kada su radnici naišli na metalni lonac dok su kopali i pravili prostor za temelj građevine.

Neobičan prizor zbunio je radnike i izazvao histeriju među seljanima koji su počeli da se okupljaju na parceli u vlasništvu građevinskog preduzimača Metua Narsime.

Meštani, koji veruju da su ukrasi darovi boginji u hramu koji je u prošlosti postojao na tom mestu, počeli su da drže molitve, pale štapiće od tamjana i donose cveće.

U pronađenom bakarnom loncu bilo je oko 189,8 grama zlata, 1,72 kilograma srebrnih ukrasa, rubin težak 6,5 grama, zajedno sa ostalim antikvitetima, izvestio je The News Minute, pozivajući se navode nadležnih službi.

Lokalne vlasti okruga Jangaon u Telangani preuzele su blago i parcelu proglasile lokalitetom, te zabranile vlasniku zemljišta nastavak radova na izgradnji, to jest da nastavi da kopa do daljeg. Uklanjanje zemlje i kopanje ipak je nastavljeno, ali radi pronalaženja arheološkog blaga.

Do sada je u bakarnom loncu i njegovoj blizini pronađeno dvadesetak zlatnih minđuša, 51 zlatna perla i 11 zlatnih lančića i drugi vredni predmeti.

Službenici Arheološkog zavoda Indije takođe su stigli do lokaliteta i potom odlučili da slučaj ostane u nadležnosti okruga Varangal Urban. Zvaničnici okruga ističu da „imovina, ako je stara više od sto godina, pripada državi“, prenosi RTS.

Meštani i jedan član lokalnog veća zahtevaju izgradnju hrama na tom mestu.

Poreklo ukrasa i period kojem pripadaju i dalje su nepoznati, ali je najavljeno da će arheolozi detaljno proučiti otkrivene predmete i mesto gde su pronađeni.

Bonus video:

Crno zlato cedi se iz panjeva starog bora: Lekoviti katran peče se još samo na padinama Zlatibora, a nekad su od njega živele mnoge porodice (VIDEO)
03:18

Crno zlato cedi se iz panjeva starog bora: Lekoviti katran peče se još samo na padinama Zlatibora, a nekad su od njega živele mnoge porodice (VIDEO)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media