ZAHUKTAVA SE! NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE OPTUŽILA RUSIJU ZA PROVOKACIJE: NATO u septembru napušta Avganistan?
Anegret Kramp Karenbauer, Foto: EPA/FILIP SINGER

jasni su

ZAHUKTAVA SE! NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE OPTUŽILA RUSIJU ZA PROVOKACIJE: NATO u septembru napušta Avganistan?

"Moj utisak je da ruska strana čini sve da izazove reakcije", rekla je televiziji ARD ministarka povodom novih tenzija oko Ukrajine

Objavljeno:

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp Karenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer) optužila je danas Rusiju za provokacije po pitanju Ukrajine i ocenila da će se vojnici NATO verovatno u septembru povući iz Avganistana.

"Moj utisak je da ruska strana čini sve da izazove reakcije", rekla je televiziji ARD ministarka povodom novih tenzija oko Ukrajine.

Uoči današnjeg sastanka ministara odbrane i spoljnih poslova članica NATO, nemačka ministarka je najavila za septembar verovatno povlačenje snaga Alijanse iz Avganistana.

"Oduvek smo govorili: ulazimo zajedno (sa Amerikancima), izlazimo zajedno", rekla je ona.

NATO na današnjoj video konferenciji treba da odluči da li su se stekli uslovi za okončanje misije u Avganistanu gde ima 9.600 vojnika iz 36 zemalja.

Sporazum talibana i administracije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa predvidjao je povlačenje svih stranih vojnika 1. maja.

Prema neimenovanom američkom zvaničniku, sadašnji predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) je odlučio da američka vojska ostane u Avganistanu i posle 1. maja, ali da će "bezuslovno" napustiti zemlju do 11. septembra kada se navršava 20 godina od terorističkih napada u SAD nakon čega je usledila intervencija u Avganistanu.

Bonus video:

05:50

DA SE OVO DESILO TRAMP BI LETEO IZ BELE KUĆE: Teške optužbe na račun predsednika Amerike (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.