HITNO, TRAŽE PREKID VAKCINISANJA DŽONSON I DŽONSON CEPIVIMA: Problemi sa ZGRUŠAVANJEM KRVI!
Svih šest slučajeva dogodilo se među ženama starosti 18 i 48 godina, Foto: Profimedia

koronavirus

HITNO, TRAŽE PREKID VAKCINISANJA DŽONSON I DŽONSON CEPIVIMA: Problemi sa ZGRUŠAVANJEM KRVI!

CDC će u sredu sazvati sastanak Savetodavnog komiteta za imunizacione prakse (ACIP) kako bi dalje pregledao ove slučajeve

Objavljeno:

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i Američka administracija za hranu i lekove preporučuju Sjedinjenim Državama da pauziraju upotrebu Džonson & Džonson Covid-19 vakcine zbog šest prijavljenih američkih slučajeva „retke i teške“ vrste krvnog ugruška.

Šest prijavljenih slučajeva bilo je među više od 6,8 miliona doza vakcine Johnson & Johnson primenjene u Sjedinjenim Državama. Svih šest slučajeva dogodilo se među ženama starosti 18 i 48 godina, a simptomi su se pojavili 6 do 13 dana nakon vakcinacije, navodi se u zajedničkoj izjavi dr Anne Schuchat, glavne zamenice direktora CDC-a i dr Peter Marksa, direktora FDA-ov Centar za procenu i istraživanje bioloških lekova.

"CDC će u sredu sazvati sastanak Savetodavnog komiteta za imunizacione prakse (ACIP) kako bi dalje pregledao ove slučajeve i procenio njihov potencijalni značaj", navodi se u izjavi. "FDA će pregledati tu analizu jer istražuje i ove slučajeve. Dok se taj postupak ne završi, preporučujemo pauzu u upotrebi ove vakcine iz obilja opreza. Ovo je delimično važno kako bi se osiguralo da zdravstvena zaštita zajednica dobavljača je svesna potencijala za ove neželjene događaje i može da planira pravilno prepoznavanje i upravljanje zbog jedinstvenog lečenja potrebnog sa ovom vrstom krvnih ugrušaka. "

Bonus video:

13:18

BRZE VESTI 13.04.2021. 11:55

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.