SPEKTAKL IZNAD VELIKOG NOVGORODA: Stotine dronova se poređalo u obliku simbola RUSKOG OSVAJANJA SVEMIRA! (VIDEO)
Grad na severozapadu Rusije, Foto: Printscreen/Twitter/@Dimsmirnov175

DAN KOSMONAUTIKE

SPEKTAKL IZNAD VELIKOG NOVGORODA: Stotine dronova se poređalo u obliku simbola RUSKOG OSVAJANJA SVEMIRA! (VIDEO)

Spektakl je posvećen Danu kosmonautike, u znak sećanja na dan kada je pre tačno 60 godina sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin prvi put poleteo u svemir na letelici Vostok

Objavljeno:

Stanovnici i gosti Velikog Novgoroda, grada na severozapadu Rusije, bili su svedoci pravog spektakla - stotine dronova poređalo se u obliku simbola ruskog osvajanja svemira, prenosi ruska vojna televizija Zvezda.

Spektakl je posvećen Danu kosmonautike, u znak sećanja na dan kada je pre tačno 60 godina sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin prvi put poleteo u svemir na letelici Vostok.

Prošle godine je više od dve hiljade dronova ukrasilo nebo iznad Sankt Peterburga, u čast godišnjice završetka Drugog svetskog rata. Tada je oboren svetski rekord u kategoriji "najveći broj bespilotnih letelica istovremeno u vazduhu".

Prvi čovek u svemiru

Jurij Gagarin je stekao status legende kada je postao prvi čovek koji je poleteo u svemir 12. aprila 1961. godine. Poleteo je sa Zemlje kao običan pilot, a vratio se kao legenda. U Sovjetskom Savezu su ga poštovali kao rok zvezdu.

Nakon slavnog leta kroz svemir, sovjetske vlasti su odmah poslale Gagarina na “proputovanje” u 30 zemalja sveta.

Jurij Gagarin je osvojio svemir, a poginuo je 27. marta 1968. godine za vreme treninga u avionu MiG-15UTI. I posle više od pola veka, njegova smrt je obavijena velom tajni, a u vezi sa pogibijom postavljaju se mnoga pitanja i konstruišu mnoge teorije.

Bonus video:

00:23

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Sandra Bugarski pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.