JAVNOST ZGORŽENA! DEVOJKA IZBAČENA IZ KUĆE ZATO ŠTO JE LEZBEJKA: Roditelji pretili da će je ubiti!
U slučaj se uključilo i tužilaštvo, Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija

PREDMET NACIONALNE DEBATE

JAVNOST ZGORŽENA! DEVOJKA IZBAČENA IZ KUĆE ZATO ŠTO JE LEZBEJKA: Roditelji pretili da će je ubiti!

Slučaj je izazvao i veliku solidarnost sa devojkom

Objavljeno:

Slučaj 22-godišnje Malike, koju su roditelji izbacili iz kuće nakon što im je priznala da je lezbejka, postao je predmet nacionalne debate u Italiji, izazvao zgražavanje javnosti i podstakao solidarnost sa devojkom.

Tom temom bave se svi italijanski mediji, u slučaj se uključilo i tužilastvo, a karabinjeri već ispituju roditelje koji su kčerki čak pretili da će je ubiti.

Majka joj je poslala audio-poruke, koje prenose mediji, da će "radije robijati 50 godina nego što ima takvo dete".

Slučaj je izazvao zgražanje javnosti nad činjenicom da, kako piše list "Nacione Firence", tako nešto još uvek postoji u "našoj Toskani, u 21. veku".

"Mržnja i nasilje koje su članovi porodice usmerili prema devojci su jezivi i pokazuju da više nema vremena za gubljenje. Mora se hitno usvojiti novi zakon koji će sankcionisati takvo ponašanje", saopštili su u zajedničkoj izjavi, članovi parlamenta iz Toskane.

"To dugujemo Maliki, i svima onima koji se osećaju u opasnosti da izraze svoje osećaje, koji su izolirani, lovljeni, napadnuti zbog osobe koju vole. Tu bitku treba voditi svom snagom u parlamentu, ali to je bitka koja se mora dobiti i u našem društvu: u pitanju su životi ljudi i na civilizacijski nivo", piše u saopštenju parlamentaraca.

Slučaj je izazvao i veliku solidarnost sa devojkom. Putem društvenih mreža sakupljeno je za nekoliko sati 20.000 evra kao pomoć za eventuale sudske troškove, a na desetine osoba punudilo je Maliki stan, hranu i pažnju.

Na društvenim mrežama je ponašnje porodice praćeno lavinom osuda, psovki i uvreda, pa je devojka uputila apel "da ne vređaju njene roditelje".

Bonus video:

03:36

STERILITET SVE PRISUTNIJI

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.