NAJMRAČNIJA PREDVIĐANJA GADAFIJA SU SE OBISTINILA: Niko nije mogao tada da pretpostavi da on priča ISTINU!
Moamer Gadafi, Foto: Youtube/Printscreen

sve je predvideo

NAJMRAČNIJA PREDVIĐANJA GADAFIJA SU SE OBISTINILA: Niko nije mogao tada da pretpostavi da on priča ISTINU!

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova

Objavljeno:

– Najmračnija predviđanja bivšeg lidera Libije Moamera Gadafija o razvoju događaja u toj severnoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama posle nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti se obistinjuju – izjavio je brat bivšeg libijskog predsednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.

Devet godina posle “arapskog proleća”, Libija je od najbogatije zemalje u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade.

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova, nestankom električne energije. Zauzeti preraspodelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

– Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o pretnjama u regionu Bliskog istoka… Upozoravao je na to još ’80-ih godina, sve je to zabeleženo. I sada se, nažalost, sve što je predvideo tačno ispunjava – rekao je on.

– Ako je problem bio u odlasku Gadafija sa vlasti ili (bivšeg iračkog lidera) Sadama Huseina, kako su oni tvrdili, onda zašto se sve to besmisleno razaranje i ubijanje i dalje dešava? – dodao je El Dam.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.