"STRAH ME JE"!!! "I TREBA DA TE BUDE STRAH"!!! Amerika na nogama zbog snimka maltretiranja CRNCA VOJNIKA! (VIDEO)
Strašne scene, Foto: Windsor Police

UŽAS

"STRAH ME JE"!!! "I TREBA DA TE BUDE STRAH"!!! Amerika na nogama zbog snimka maltretiranja CRNCA VOJNIKA! (VIDEO)

Žrtva je Keron Nazario, pripadnik Armije SAD

Objavljeno:

Oficir američke vojske Keron Nazario, inače crnac-latino po boji kože, doživeo je pravi pakao na ulicama Vinston-Sejlema u Severnoj Karolini, kad su ga dvojica belih policajaca zaustavila, a zatim, iako nije pružao otpor, uperila pištolje u njega, prskala ga sprejem i pretila mu.

Snimak policijske akcije za kratko vreme pogledali su milioni Amerikanaca, a podelile su ga i mnoge poznate ličnosti.

Incident se desio u decembru, a Nazario sada tuži dvojicu policajaca, jer su uperili pištolje u njega i rekli mu da se "spremi za električnu stolicu".

Na snimku se vidi kako Nazario, koji je sve vreme bio u svojoj uniformi, drži uvis podignute ruke, dok sedi u svom vozilu, a policajci urlaju na njega i govore mu da izađe napolje.

- Iskreno, strah me je da izađem - kaže Nazario.

- I treba da te je strah - kaže jedan od policajaca.

U tužbi koju je podneo sudu ranije u aprilu, Nazario tvrdi da su mu narušena ustavom zagarantovana prava, u toku intervencije policije zbog saobraćajnog prekršaja.

Nazario se te noći vraćao kući iz vojne baze, sa posla, kad je njegov auto primetio jedan od policajaca i signalizirao mu da se zaustavi.

Policajac Danijel Kruker je svom kolegi zatim javio da "pokušava da zaustavi vozilo koje nema registraciju, a ima zatamnjena stakla". Rekao je i da vozač "beži od policije", i označio incident kao "događaj visokog rizika".

Nazario je kasnije objasnio da nije pokušavao da pobegne od policije, već da je polako nastavio da vozi kako bi se zaustavio na mestu koje je osvetljeno, "zbog sigurnosti i iz poštovanja prema policajcima".

Drugi policajac, Džo Gutijerez, odgovorio je na poziv svog kolege. Gutijerez je priznao da se često dešava da vozači traže osvetljeno mesto, pogotovo ako je reč o vozačima koji pripadaju manjinama.

Kad se Nazario zaustavio na benzinskoj pumpi, policajci su izašli iz kola, uperili pištolje u njega i vikali na njega da izađe. Jeda od njih je zatim pokušao da ga izvuče iz kola, i poprskao ga je biber-sprejom.

Nazario ih je sve vreme molio da prestanu, govoreći da ništa nije uradio, i da je pripadnik armije SAD.

U jednom trenutku jedan od policajaca je rekao Nazario da "ide prema jahanju munje", što je sleng za električnu stolicu, korišćen i u filmu "Zelena milja", u kojem takođe jedan crnac čeka pogubljenje.

Kad je Nazario konačno izašao iz vozila, policajci su ga udarili kolenima po nogama i oborili ga na zemlju, gde su nastavili da ga udaraju, a zatim su mu stavili lisice.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.