PRINC FILIP JE KAO DEČAK PREŽIVEO STRAVIČNU TRAGEDIJU: Svet ne pamti takvu dramu
Princ Filip, Foto: Profimedia

JEZIVO!

PRINC FILIP JE KAO DEČAK PREŽIVEO STRAVIČNU TRAGEDIJU: Svet ne pamti takvu dramu

Princeza Sesilia od Grčke i Danske bila je jedna od sestara Princa Filipa, vojvode od Edinburg

Objavljeno:

Ceo svet je danas pogođen vestima da je princ Filip, muž britanske kraljice Elizabete II i vojvoda od Edinburga, preminuo u 99. godini života.

Podsetimo, Filip je 16. februara bio primljen u bolnicu zbog zdravstvenih problema.

Filip je rođen na Krfu kao član Grčke kraljevske porodice. Njegovi roditelji su bili princ Andrej od Grčke i Danske i princeza Alisa od Batenberga.

Princ Filip je bio najmlađe dete, rođeno posle četiri sestre.

Princeza Sesilia od Grčke i Danske bila je jedna od sestara Princa Filipa, vojvode od Edinburga. Ona je poginula u tragičnoj nesreći.

Oktobra 1937. godine Seselin svekar, kralj Ernes Lui je umro. Nekoliko meseci nakon toga njen dever princ Lui odlučuje da se oženi princezoma Margaritom od Rona u Londonu.

16. novembra 1937. godine, Sesilia, njena dva najmlađa sina i Geogrijeva majka Eleonora pošle su avionom za London kako bi prisustvovale venčanju.

Avion kojim su putovali je eksplodirao nakon što je pogodio fabrički dimnjak u blizini Ostendea u Belgiji. Niko od putnika nije preživeo.

U tom tragičnom trenutku, Sesilia je bila u drugom stanju i čekala je svoje četvrto dete. Ostaci bebe pronađeni su u olupini aviona.

Belgijska istraga je utvrdila da se Sesilia porodila u avionu i da je pilot pokušao da sleti ali zbog lošeg vremena nije video dimnjak.

Sesilia je sahranjena sa svojom decom i suprugom u Damstardu u porodičnoj kapeli.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.