PUTINOV BLISKI SARADNIK PONOVO POMENUO SREBRENICU I ZAPRETIO UKRAJINCIMA: Ovo može biti vaš KRAJ!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

novi sukobi

PUTINOV BLISKI SARADNIK PONOVO POMENUO SREBRENICU I ZAPRETIO UKRAJINCIMA: Ovo može biti vaš KRAJ!

Vladimir Putin komplikuje situaciju sa Ukrajinom.

Objavljeno:

Neredi oko Donbasa, odnosno oblasti u istočnom delu Ukrajine se nastavljaju, a ovoga puta se oglasio neko blizak Putinu.

Ruski predsednik je poručio preko svog bliskog saradnika da je Rusija spremna da reaguje, ukoliko reaguje i Zelenski. To bi prema rečima Dmitrija KOzaka zvanično bio i kraj Ukrajine.

- Rusija će biti prinuđena da zaštiti stanovnike Donbasa ako Ukrajina krene sa punim vojnim operacijama protiv ovog regiona - rekao je Kozak, koji je zamenik šefa Putinovog kabineta.

Kozak je rekao da bi jačanje konflikta moglo da dovede do "kraja Ukrajine", ako Kremlj bude prinuđen da zaštiti svoje građane. U poslednjih par godina Rusija je omogućila mnogim stanovnicima ovog regiona Ukrajine da dobiju ruski pasoš.

- Sve zavisi od toga koliko će jake biti borbe. Ako bude bila, kao što predsednik kaže, "Srebrenica", moraćemo da se pobrinemo za to - rekao je, podsećajući na komentar Putina iz 2019, kad je rekao da strepi šta bi moglo da se desi u Donjecku i Lugansku, ako ih Kijev stavi pod kontrolu.

Donbas, koji se sastoji od Donjecke i Luganske oblasti, nalazi se na istoku Ukrajine, pored granice sa Rusijom. U stanju je građanskog rata od 2014. godine, kada su separatisti stavili pod kontrolu veliki deo teritorije. Mada Moskva zvanično ne priznaje legitimitet otcepljenih oblasti, Kijev optužuje Kremlj da ih podržava.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.